Lenovo награди лауреатите на "Джон Атанасов"Съдържание от Lenovo

Президентът на Република България връчи наградите "Джон Атанасов" за постижения в компютърните науки


За тринадесети пореден път се проведе конкурсът за принос и изследвания в областта на компютърните науки, организиран под патронажа на Президента Росен Плевнелив. Световният лидер в производството на компютри Lenovo бе официален партньор на събитието тази година. Компанията, която е с най-голям дял от световния пазар на настолни компютри, от години подкрепя иновациите и развитието на младите хора. Освен това, в Lenovo високо ценят човешкия капитал, вложен в развитието на новите технологии, както заяви генералният мениджър за Югоизточна Европа – Иван Бозев. Лауреатите получиха Lenovo Flex компютри и таблети от YOGA серията, които са съвременни, иновативни и надеждни – всичко, от което един млад изследовател се нуждае.


"Като световен лидер и компания, която постоянно се променя и развива, ние от Lenovo, намираме в конкурса "Джон Атанасов" олицетворение на нашето собствено разбиране за подкрепа и развитие на перспективните изследователи в областта на компютърните науки.И още нещо: партньорството между Lenovo и Президенството на Република България е поредното доказателство, че младите специалисти ще са водещ приоритет за Lenovo в България!"- сподели Иван Бозев в своята реч пред победителите и гостите на церемонията.


Голямата награда "Джон Атанасов" получи Цено Галчев - доктор по електротехника и електроника от Мичиганския университет в САЩ. Разработената от него технология е патентована и поставя световен рекорд за ефективност при преобразуването на нискочестотни вибрации. Той е автор на 30 научни труда с повече от 340 цитирания.


Грамотата "Джон Атанасов – за проект с голям обществен принос" отиде при Георги Държанлиев и Станимир Ненов за проекта "pravatami.bg: разкодираните закони". Основната и единствена цел на проекта е да предостави полезна и практична информация на читателите, повишавайки правната култура на българите.


Христо Стоянов – студент първа година в Stanford University в САЩ, е носителят на грамота "Джон Атанасов – първи стъпки в компютърните науки". Грамоти "Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели" получиха два екипа от страната - Марин Шаламонов и Виктор Кирилов с преподаватели съответно - Петър Петров и Красимир Асенов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK