Радан Кънев: Когато властта е в партийните централи, парите изтичат към обръчи от фирми

Радан Кънев: Когато властта е в партийните централи, парите изтичат към обръчи от фирми

© Реформатори и Патриоти - Решението за ВарнаСъдържание от Реформатори и Патриоти - Решението за Варна

През последните 2 години пари за Варна има, но няма резултат. Това показва, че когато властта е в партийните централи, парите изтичат към партийните обръчи от фирми. Харчат се с предизборни цели и не стигат до хората." Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев, който пристигна във Варна директно от конгреса на Европейската народна партия в Мадрид снощи, за да подкрепи кандидат-кмета на "Реформатори и Патриоти – Решението за Варна" Чавдар Трифонов.


По думите му резултатът от усвоените повече средства във Варна е "пеещи фонтани, но замлъкнали училища, светещи водоскоци, но тъмни улици, видими шадравани, но невидими работни места." Той обоснова издигането на кандидатурата на Трифонов за кмет на града с думите: "Безспорно десен, но неподчинен на нито една партийна централа, на нито един политически лидер. Човек, който ще бъде слуга единствено на варненци."


Според Кънев, неслучайно Чавдар Трифонов се превърна в обект на най-тежките компроматни атаки, които той е виждал през последните 14 години. "Защото видяха, че това е човек, който ще измете всеки боклук, който в момента краде парите на данъкоплатците. Видях а, че Чавдар е опасен за 15-годишното статукво на Варна. За мен е чест да бъда до него в тази битка и да отбивам, заедно с него, ударите на мафията", каза Радан Кънев.


Според съпредседателя на Реформаторите решението за Варна не може да дойде само от София, и само от  партийните централи. То трябва да дойде от варненци. "Чавдар Трифонов е човек, който го боли за града, който няма да е послушко, няма да е партиен фелдфебел, а ще е лидер на общината си, ще защити интереса й във всяка битка", заяви Радан Кънев.


"Изборът на 25 октомври не е между Чавдар и Иван", заяви от своя страна кандидат-кметът на Варна на Реформатори и патриоти, визирайки вероятният балотаж в града. "На 25-и трябва да решим искаме ли още буксуваща икономика, недостиг на инвестиции, ниски доходи, блокирана администрация, забравени варненци в забравени квартали, фейсбук политика и невидим кмет или искаме богата, модерна, развиваща се Варна! Град, който е притегателен център на всички в България. Варна, която дава възможност за реализация и за достоен живот на всички тук и сега! Това е изборът! Той е във вашите ръце! Не е предопределен!", категоричен е Трифонов. Той благодари на семейството си, след това на екипа и колегите си, както и на хилядите хора в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта, "които заявиха желание да създадем силна Варна". "Силна Варна означава и една по-силна и по-добра България", заяви Чавдар Трифонов.


Той увери хората, че още от първия ден на неговото управление варненци ще усетят администрацията да работи за тях и да прави живота им по-добър. "Още от първия ден ще се усети нова енергия, принципност и почтеност. Корупцията и бюрокрацията няма да са добре дошли в нашия град", пое ангажимент пред хилядите варненци Трифонов. Според него един мандат е напълно достатъчен, за да се създаде атмосфера, в която инвеститорите да се чувстват добре дошли. Строгият контрол на обществените поръчки и проектите в този град ще означава, че ще се прави повече, по-качествено и за по-малко пари", са сред конкретните ангажименти, които изтъкна Трифонов.


Зрителите в зала "Конгресна" бяха вдигнати на крака от изпълнението на българския национален химн от 30 каба гайди и от космическия глас на Валя Балканска, която изпя на живо "Излел е Дельо хайдутин". "За можещия, за успешния, за работещия! За да ни има! И за да я има България!", заяви от сцената голямата българска певица. "Всичко е в нашите ръце! Стига сме се оплаквали и нищо не правили!", взе думата гайдарят Петър Янев. Той пожела на хората здраве и разум, а на 25-и здрав разум!". Концертът беше закрит от легендарната българска рок група "БТР".


Купуването и продаването на гласове е престъпление.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK