SEETEST 2015 се завърна в София

SEETEST 2015 се завърна в София

© SEETESTСъдържание от SEETEST. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На 15-ти и 16-ти октомври 2015 г. в гр. София, България се проведе четвъртата международна конференция SEETEST с фокус осигуряване качеството на софтуера и софтуерния мениджмънт. SEETEST 2015 се радваше на успеха на предшествениците си - SEETEST 2008, SEETEST 2009; и SEETEST 2014). Организатор на международната конференция е Фондация "Югоизточен Европейски Тест Борд" /SEETB в сътрудничество с фирма "Куолити Хауз" ЕООД.


През 2014 – та година SEETEST се проведе в столицата на северната ни съседкаРумъния с подкрепата на ANIS – най–голямата IT браншова организация в страната. Събитието пожъна небивал успех, в което участие взеха над 180 софтуерни специалиста от 14 различни държави.


Участие в двудневната SEETEST 2015 взеха над 210 софтуерни специалиста от 16 държави – Бонер, България, Австрия, Германия, Дания, Израел, Македония, Норвегия, Белгия, Румъния, Сърбия, Холандия, Великобритания и САЩ.


Програмата на първия ден на конференцията включваше лекции, които бяха изнесени от видни представители на IT бранша, международно признати в цял свят. Те са изключително влиятелни личности, автори на множество книги в областта на софтуерното тестване – Лий Копланд, Ерик Ван Вейнендал, Ярон Цюбъри, Клайв Бейтс, Оливие Дено, Клаус Олсен. Ключова роля по време на втория ден на конференцията имаше и старши вице - президента на HP за Израел – Рафи Маргалиът.


Вторият ден на конференцията беше открит от Митко Митев – Председател на SEETEST 2015 – в своята реч той сподели с участниците не само своята гордост от успешното протичане на конференцията и радостта си от факта, че през 2015 г. година отново домакин на събитието беше София, но и потвърди, че една от главните цели на конференцията е създаването на мрежа между софтуерните специалисти за обмяна на опит и контакти. Друга главна цел е запознаването им с най-иновативните тенденции и подходи в областта на софтуерното тестване.


След словото на Митко Mитев, вторият ден на конференцията продължи с изнасянето на петнадесет презентации, по време на които презентаторите споделиха свой практически опит при решаване на проблеми, възникващи в работата на всеки QA специалист. Презентациите бяха подбрани от програмния комитет на SEETEST 2015, чиито избор бе затруднен от множеството постъпили предложения, всяко от които беше изключително добре обосновано и интересно. Те бяха групирани в 6 основни сесии - Testing in General, Test Design, Test Process Improvement, Test Management, Test Automation and Agile Testing.


SEETEST 2015 завърши с връчването на две награди – наградата на публиката за най – добра презентация и наградата на програмния комитет "Best Paper". За втора поредна година, по единодушно мнение на публиката, наградата за най – добра презентация спечели Клаудио Драгия (Quality Manager, Capgemini, Румъния) с "Learn, know and understand requirements", а наградата за "Best Paper" отиде при Антон Ангелов (Quality Assurance Architect, Telerik, България), с презентация на тема "3 Design Patterns for More Reliable and Maintainable UI Tests".


Безспорният успех на четирите конференции (SEETEST – 2008, 2009, 2014, 2015) и непрекъснато растящия интерес, превърнаха събитието в едно от най – очакваните и запомнящи се конференции в областта на софтуерното тестване. SEETEST надхвърли границите на Югоизточна Европа и получи международно признание и известност, които ще продължи да затвърждава през следващите години и да печели нови поддръжници. Следващото издание на SEETEST ще се проведе отново в Букурещ, Румъния.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK