Реформаторските кандидати на балотаж в Нови Искър, Слатина, Изгрев и Оборище ще работят за по-чисти и по-сигурни квартали

 

© Реформаторски блок

 Съдържание от Реформаторски блок. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Сигурни квартали с видеонаблюдение, увеличаване на полицейското присъствие по кварталите и повече мерки за чистотата и сметосъбирането са част от приоритетите, по които ще работят четиримата от кандидатите за районни кметове на Реформаторския блок от "Движение България на гражданите", които тази неделя отиват на балотаж.


Днес ви представяме кандидатите за район "Нови Искър" - Владислав Владимиров, "Слатина" - Богдана Станоева, "Изгрев" – Филип Симеонов и "Оборище" - Васил Цолов. 


Реформаторските кандидати на балотаж в Нови Искър, Слатина, Изгрев и Оборище ще работят за по-чисти и по-сигурни квартали

© Владислав Владимиров


Владислав Владимиров - кандидат на кмет на район "Нови Искър":


Ще реша проблема с отпадъците и ще развивам условията за туризъм


Районът включва кварталите Славовци, Кумарица, Курило, Гниляне и Изгрев


Ще реша проблема на Нови Искър с отпадъците. Това е първият приоритет на Владислав Валдимиров. Той ще настоява и за равнопоставеност на Нови Искър с централните райони на столицата и привличане на инвестиции към кварталите в тази част на София.


Според Владимиров в Нови Искър има нужда от подобряване на инженерната и транспортната инфраструктура. Регионът има условия за развитие на туризма и е необходима усилена работа в тази насока, категоричен е кандидатът на РБ.


Срещу Владимиров беше впрегната машината за политическо сплашване, която не се спря пред три палежа на автомобили на самия Владимиров и неговите сътрудници и семейство, включително два от палежите в нощта срещу Деня за размисъл; нападение над офиса на РБ в Нови Искър със заливане с боя и счупени стъкла; унищожаване на рекламните съоръжения на кандидата. Въпреки това, той отива на балотажа в неделя с огромната подкрепа на своите съграждани и подчертава, че на престъпленията на опонентите си отговаря с визия за Нови Искър и реална програма за бъдещето на родното си място.


Реформаторските кандидати на балотаж в Нови Искър, Слатина, Изгрев и Оборище ще работят за по-чисти и по-сигурни квартали

© Богдана Станоева


Богдана Станоева - кандидат за район "Слатина":


Ще реша проблема с паркирането, чистотата и сигурността в района


Районът включва кварталите Слатина, Гео Милев, Редута, Ситняково и Христо Ботев


Богдана Станоева е категорична, че ако бъде избрана след балотажа, работата й ще бъде фокусирана към защитата на интересите на гражданите и бизнеса. Станоева заяви пред избиратели, че основна цел за нея е решаване на проблема с паркирането и редовното почистване на междублоковите пространства и улиците в "Слатина".


Гарантирането на сигурността на жителите в район "Слатина" е от първостепенно значение, според Богдана Станоева. Тя заяви, че за осигуряването на спокойствието на гражданите ще бъде осигурено видеонаблюение и тя ще настоява за повишаване на присъствието на полицаите в квартала, за да се намали битовата престъпност.


Реформаторските кандидати на балотаж в Нови Искър, Слатина, Изгрев и Оборище ще работят за по-чисти и по-сигурни квартали

© Филип Симеонов


Филип Симеонов – кандидат за кмет на район "Изгрев":


Ще направя пълна ревизия на търговете и издадените разрешения за строеж в района


Районът включва кварталите Изток, Изгрев и Дианабад


Според Филип Симеонов първата му работа като районен кмет на "Изгрев" ще бъде да


направи пълна ревизия на търговете и издадените разрешителни за строеж в "Изрев", "Изток" и "Дианабад".


Според Симеонов е ключово да се прекратят порочните практики на непрозрачно вземане на решения в администрацията и въвеждане на нови правила за разход на средствата при пълна прозрачност. Сред основните му задачи ще бъде да се направят детски кухни със стриктен хигиенен контрол за нуждите на родителите на малки деца в района.


Симеонов смята, че изграждането на модерни и безопасни детски площадки, повече зелени площи и благоустройство на междублоковите пространства е също много важна негова задача. Поддържане на зелените площи в района и ревизия на издадените през досегашния мандат разрешителни за строеж, вкл. на терени от обособените зелени площи в района са нещо, на което ще посветя сериозни усилия, каза още Филип Симеонов пред избиратели днес. Жителите на района нямат равен достъп до култура, въпреки че са в широкия център на столицата, подчертава той.


Два са конкретните обект, за който Симеонов ще работи и ще търси финансиране: довършването на обещаната и незапочната църква в "Изгрев" и неосъществения проект за велоалея през квартала.


Реформаторските кандидати на балотаж в Нови Искър, Слатина, Изгрев и Оборище ще работят за по-чисти и по-сигурни квартали

© Васил Цолов


Васил Цолов - кандидат за кмет на район "Оборище":


Ще работя за засилване ролята на Общинската полиция в района и подобряване на осветлението, настилките и чистотата


Районът и част от центъра на София, ограничена между булевардите"Сливница", "Д. Николаев", "Ситняково", "Мария Луиза" и улиците "Хан Омуртаг","Шипка", "Париж", "Московска" и пл. "Княз Ал. Батенберг"


За засилване на ролята на общинска полиция в опазването на реда в кварталите, призовава кандидатът за кмет на "Оборище" от Реформаторския блок Васил Цолов.
Въпреки че е в централната част на столицата, районът има спешна нужда от ремонти и рехабилитация на улици и тротоари, подобряване на настилките, осветлението, смята Цолов. Според думите му малките улички в квартала са напълно изоставени от управата. Подобряването на уличното осветление и монтирането на видеокамери са ключови, за да се чувстват хората по-сигурни, коментира Цолов и подчертава, че именно гарантирането на сигурността е приоритет в програмата му.


Монополът върху чистотата в София трябва да се прекрати, категоричен е Васил Цолов. По-голямата конкуренция е формулата за по-чиста и приветлива столица, смята той и предлага като решение сключването на индивидуални договори от страна на етажните собствености с избрани от тях сметопочистващи фирми, каквато е практиката в част от европейските държави.


Подкрепете кандидатите на РБ и на втория тур на изборите в неделя с № 27


Купуването и продаването на гласове е престъпление.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK