Защо трябва да се застраховам

Защо трябва да се застраховам

© ГрупамаСъдържание от Групама

За немалко хора все още застраховането е свързано с излишни разходи, сложни термини и куп документация.


Защо трябва да се застраховам? Ето няколко отговора на този важен въпрос според френския лидер в застраховането, който работи и на българския пазар - "Групама".


В живота


Животозастраховането е малко популярно в България, но е важна отговорност към самите вас и хората около вас. Застраховка "Живот" осигурява спокойствие, ако се случи нещо с вас, като обезпечава вашите близки. Някои застраховки могат да имат спестовен характер, например детска спестовна застраховка "Бон Шанс". При този тип застраховка вие влагате средства в полза на вашите деца.


В дома ни


Защо трябва да се застраховам

Нашият дом е нашата крепост, но често забравяме това докато съседът не ни наводни или настане някое природно бедствие. Застрахователната защита със сигурност няма да ви избави от нахлуващата в апартамента вода, но ще ви помогне с тежкия процес на възстановяване, който понякога поглъща доста средства.


Отговорност към другите

Застраховка "Гражданска отговорност на физически лица" е насочена не само към имуществото, а навсякъде, където бихте могли да нанесете някаква повреда в ущърб на някой друг. Дали ще практикувате спорт или ще разхождате кучето в парка, всеки от нас има отговорности и с този продукт си гарантирате финансовата им обезпеченост.


Пътуване


Защо трябва да се застраховам

Толкова непредвидени ситуации могат да се случат по време на път, че е трудно човек да ги изброи. Затова и рисковете в тези случаи са много и различни. Застрахователните продукти, валидни по време на пътуване ви дават спокойствие в случай на внезапно заболяване или злополука, както и във връзка с други рискове, свързани с пътуването. Може и да е рядко, но тези ситуации се случват и тогава невинаги имате възможност да запалите колата и просто да се върнете (ако положението позволява дори този сценарий). Застраховка "Отмяна на пътуване", от друга страна, ви помага в случаите, в които въобще не може да се осъществи пътуване. Колкото и да сте настроени позитивно и приключенски, неприятности се случват и е хубаво да ги посрещнете подготвени. 


Автомобили


Няма нужда от убеждаване защо трябва да се направи застраховка "Каско" или "Гражданска отговорност". Автомобилните застраховки дават сигурност не само на територията на България, но и извън нея. Друг подходящ продукт е застраховка "Авто асистънс" – с голям набор от рискове. С тази застраховка където и да сте, по което и време да се обадите, можете да сте сигурни, че има кой да ви подаде ръка, и то денонощно.


Защо трябва да се застраховам
_________________________________________
Групама стъпва на българския пазар със 150 години традиции и професионализъм, които налагат в още 11 държави по света. Френският лидер в застраховането предлага усещане за сигурност почти във всеки аспект на живота и ни насърчава да се замислим. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK