Старт на номинациите в Годишните награди за отговорен бизнес 2015

 

© Български форум на бизнес лидерите

 Съдържание от Български форум на бизнес лидерите

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) обявява старта на номинациите в своите Годишни награди за отговорен бизнес 2015. Най-престижният конкурс за корпоративна социална отговорност у нас се провежда за 13-а поредна година и е отворен за всички компании, реализирали или подкрепили инициативи в социалната сфера. Целта на Форума като организатор на конкурса е да поощри и популяризира компаниите, които инвестират в каузи с висока обществена стойност и чрез вдъхновяващия им пример да стимулира и много други да ги последват.

"Щастливи сме от факта, че философията на бизнес етиката и отговорното бизнес поведение се споделя от все повече компании у нас, които подхождат изключително сериозно към своите ангажименти към околната среда, служителите, образованието, здравеопазването и други социални сфери. Наблюдаваме стабилен ръст в броя на фирмите, които инвестират ресурси в проекти с добавена стойност за обществото и така трайно променят средата, в която живеем. Искаме да отбележим и отпразнуваме техните усилия, вярваме, че те ни приближават до нашата цел да направим България по-добро място за инвестиции, работа и живот", отбеляза Ираван Хира, председател на БФБЛ.
Категориите, в които се състезават компаниите, са шест, а един от всички номинирани проекти получава и специалната награда "Енгейдж" за ангажираност на служителите в социалните инициативи.
"Призоваваме компаниите да участват независимо от своя размер, сфера на дейност или ресурси. Надяваме се, че и тази година Наградите освен конкурс в национален мащаб ще са и платформа за споделяне на вдъхновяващи идеи и най-добри практики, както утвърдени, така и иновативни, в областта на корпоративната социална отговорност. Уверени сме, че това е пътят към устойчиво развитие на обществото", каза Георги Руйчев, изпълнителен директор на Форума.
"Българският форум на бизнес лидерите предоставя респектираща трибуна, на която компаниите могат да споделят своите социални проекти. Миналогодишното издание на Наградите отбеляза ръст в броя на новите и старт-ъп компании, които участваха и спечелиха. Нека си пожелаем още по-успешно и наситено с нови проекти издание през 2015", каза Катя Димитрова, изпълнителен директор на "ИнтерИмидж". Компанията получи голямата награда в категорията "Инвеститор в околната среда" за 2014 г., което й дава възможност да се състезава и в Бизнес наградите за околна среда на Европейската комисия през 2016 г.
"Участието на Министерството на труда и социалната политика в журито е ясен знак на подкрепа на компаниите, които работят за промяна на социалната среда. Нещо повече, усилията на бизнеса са и двигател за развитие на редица секторни политики не само в социалната сфера", каза Веселин Илков, началник отдел "Европейска координация" в МТСП.
За Годишните награди за отговорен бизнес 2015 могат да кандидатстват компании от цялата страна независимо дали са членове на Форума или не. Номинациите се правят онлайн на www.bblf.bg, а крайният срок за подаване на кандидатури е 15 януари 2016 г. Носителите на Наградите за отговорен бизнес 2015 ще бъдат обявени на официална церемония през февруари 2016 г.
За Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ
Годишните награди на БФБЛ са учредени през 2003 г. Целта им е да популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България и да мотивират останалите фирми да развиват активна социална политика.
За БФБЛ
БФБЛ е лидерски форум от организации със споделени ценности, чиято мисия е да създават стойност за обществото по отговорен, прозрачен и етичен начин. Приобщаваме ключови лидери от политиката, бизнеса, дипломацията, неправителствения сектор и медиите, за да трансформираме заедно обществото. Визията ни е България да стане желано място за инвестиции, работа и живот.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK