Отличават най-добрите български фирми за четвърта поредна година

Отличават най-добрите български фирми за четвърта поредна година

© FibankСъдържание от Fibank. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

В конкурса, организиран от Fibank, се включиха 240 компании от над 80 бранша


За четвърта поредна година добрите български бизнес практики ще бъдат отличени в утвърдения вече конкурс "На-добра българска фирма", организиран от Fibank. В тазгодишното издание на инициативата взеха участие 240 компании от 80 бранша. Тези цифри показват, че интересът продължава да расте с всяка следваща година, коментират организаторите.


Заради все по-активните участници и повишен интерес от страна и на публилката, от Fibank обявяват удължаване на срока за гласуване в категорията "Награда на публиката". Хората могат да подкрепят своя фаворит на www.naidobrafirma.bg до 20-ти ноември, 12:00 ч.


Разгледани по браншове, проектантските и строителни фирми са най-активни в тазгодишното издание на конкурса, обобщават от Fibank. Спектърът на услуги е широк – от строителство на жилищни сгради, през промишлени такива, отделни покривни системи, инфраструктурни обекти, както и електроенергийни обекти. Следва ги текстилната индустрия, като и тук разнообразието е значително: кандидатстват производители на дамско и мъжко облекло, на персийски килими, хавлии, бельо, спортни дрехи, обувки и чанти, фолклорни костюми и носии.


Като цяло собственото производство води като брой кандидати пред занимаващите се с търговия и услуги компании, обобщават организаторите на конкуса. Производителите на зърнени, маслодайни и бобови растения, животновъдите, производителите на мебели, на бетонови смески, на ел. инсталации и климатични системи, както и на захарни и сладкарски изделия също намират място сред най-многобройните участници в инициативата. В сферата на услугите като брой участници изпъкват хотелиерите и фирмите, предлагащи транспортни услуги - пътнически и товарен транспорт в страната и международен, дори корабен транспорт. Наред с тях участват фирми, предлагащи интернет и комуникационни услуги, разработка на софтуер, компютри, сервиз на автомобили, кредити и др.


Наред с видимо по-многобройните бизнеси, представени в конкурса, инициативата се радва на голямо разнообразие от участващи бизнес сфери, коментират организаторите. Впечатляващият спектър включва още производители на сладолед, дизайнерски радиатори, хартиени ролки, сателитни антени, фураж, хляб и хлебни изделия, печатни платки, стъкло, домакински съдове, асансьори и ескалатори, подправки, халва, осветителна техника, оборудване за баня и мн.др. и стига до предлагане на куриерски и счетоводни услуги, обредни дейности, домашни помощници, он-лайн кредити, системи за управление на автомобила, лаборатории, ветеринарни клиники, млекопреработване, ножарска фабрика и т.н.


Пет са общо категориите, в които българският бизнес ще покаже постиженията си: "Средни и големи фирми", "Микро и малки фирми", "Стартираща фирма", "Фирма на публиката" и новата категория "Проектно финансиране на бизнес таланти". Формулярите за кандидатстване се оценяват от авторитетно жури в състав: Васил Христов - изпълнителен директор на Fibank, Светла Костадинова - изпълнителен директор на Института за пазарна икономика, Венелина Гочева - управител на "Медийна група България Холдинг", Лъчезар Богданов - управляващ партньор в "Индъстри уоч", финансистът Емил Хърсев, социологът Кънчо Стойчев - съосновател на ББСС "Галъп Интернешънъл" и Йордан Матеев - главен редактор на сп. "Форбс"България. Новата категория "Проектно финансиране на бизнес таланти" има собствено жури и в нея идеите се разглеждат от: Пламен Ташков - собственик на производителя на бронежилетки "МАРС Армор", Цветан Цеков - земеделски производител и собственик на "Яблена Натура" и Венцислав Пенков - собственик на фирма "Национал 7", която се занимава с производство на екопелети.


Победителите в конкурса "Най-добра българска фирма" за 2015 година ще объдат обявени на специално събитие в края на месец ноември в София.

Ключови думи към статията:

Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Камелия Нинова
  Камелия Нинова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Служителките на Фибанк - Паулина Христова и Диана Каменова си позволяват да се възползват от доброто име на фирмата . До кога?!

 2. 2 Профил на Найден Матеев
  Найден Матеев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Диана е бивш шеф на звено риск в Министерството на финансите – този особено важен отдел, който преценява на кой потребител да бъде отпуснат кредит и на кой да бъде отказан такъв. Като критерият за това, ако Каменова си вършеше съвестно работата, трябва да е благонадеждност и финансова възможност на кредитоискателя да връща отпуснатата му сума. Вместо това обаче Диана действала на принципа „на мен да ми е добре“. Бивши нейни подопечни разкриват, че тя решавала на кого да бъде отпуснат кредит едва след като получела солиден финансов стимул за одобрението. Очаквано, в даден момент тези и действия довели до смяната й на сладкия пост.

 3. 3 Профил на Давид Атанасов
  Давид Атанасов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И двете са опасни поотделно, какво остава заедно! Съгласен съм с вас! Скандалите ги съпътстват не само в работата, но и в личния им живот. Каквото повикало - такова се обадило. Няма как да лъжеш хората постоянно и да очакваш,че всичко ще бъде наред.

 4. 4 Профил на Камен Даскалов
  Камен Даскалов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Диана Каменова е била привиквана многократно за разпити в СДВР от икономическа полиция, от където са се заели да разследват злоупотребите й с положението й. Срещу нея са образувани и множество преписки и досъдебни производства. Да не говорим за Паулина ….

 5. 5 Профил на Велина Славова
  Велина Славова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Контролните органи алармират всички, които са станали жертва или имат съмнения, че някой в банката вреди на тях и на финансите им, както и ако забележат, че от сметките им липсват суми, незабавно да подадат сигнал срещу Диана и Паулина на телефон 112 или в най-близкото полицейско управление. Всяко едно РПУ си има сектор за борба с икономическите престъпления, от където ще се заемат с разследване на сигнала.

 6. 6 Профил на Ирен Стоева
  Ирен Стоева
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аз самата съм жертва на измама от страна на Диана Каменова! Подала съм жалба срещу самата нея, но за да се случи нещо трябва и останалите потърпевши да вземат мерки, защото съм сигурна, че съм единствена.

 7. 7 Профил на Салина Видева
  Салина Видева
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не сте единствена. Аз също подадох жалба срещу Паулина и Диана Каменова. Няма как да останат безнакани. Трябвало е да мислят за последствията преди да постъпват толкова нагло.

 8. 8 Профил на Жаклин Борисова
  Жаклин Борисова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Съгласна съм с вас! Тези двете жени не спират да своеволничат и лъжат. Познавам хора, които са опарени от тях и съжаляват. Не да стоят и да съжаляват, а трябва да си потърсят правата, като да сигнализират на властите. Иначе няма как да бъдат спре

 9. 9 Профил на Йоан Владиславов
  Йоан Владиславов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Крайно разочарован съм от двете дами. Опитаха се да ме измамят. Оказаха се големи финансови измамнички. За малко да се хвана на въдицата. Добре,че послушах мои познати да не се забърквам с тях. Сега виждам колко хора са измамени именно от Диана Каменова и Паулина Христова.

 10. 10 Профил на Milena Atanasova
  Milena Atanasova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Здравейте и от мен! Като клиент на Фибанк нямах никакви проблеми до преди да се среща с лицето Диана Каменова. Злоупотребите от нейна страна не започнаха в началото, а след около няколко месеца. В началото тя се държеше нормално с мен, но в последствие стана много високомерна и започна да се държи странно, да ми се кара, да ми заповядва и т.н. Усетих, че се възползва от мен и ме изнудва чак когато беше вече късно да взема мерки. Сега съм подала жалба срещу г-жа Каменова, но искам да напомня на всички останали жертви на изнудване от нея да направят същото.

 11. 11 Профил на Паола Красимирова
  Паола Красимирова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дълги години съм клиент на Fibank и не ми се беше случвало да срещна толкова надменна служителка като Диана. Тя се опитваше изцяло да влияе на моето мнението, ясно се усещаше,че иска постигне лична изгода от сделката. А след това се появи и госпожа Паулина, която се опитваше да затвърди позицията на своята колежка.

 12. 12 Профил на Михаела Георгиева
  Михаела Георгиева
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Здравейте! Двете дами подхождат с голяма тактика. Личи им,че имат опит в заблуждаването на клиенти. Опитват се да те впечатлят с големи обещания и след това се оправдават и прехвърлят вината. В крайна сметка оставаш излъган и няма какво да направиш, защото вече си сключил договора.

 13. 13 Профил на Александра Найденова
  Александра Найденова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Здравейте и от мен! Не бих препоръчала да предприемате каквито и да е било действия с двете със седействието на Паулина Х. и Диана К. Отнасят се изключително некоректно в професионален план.

 14. 14 Профил на Filip Antov
  Filip Antov
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Моя близка беше измамена от тази банкова служителка. Внимавайте с нея. Ако се подлъжете ще ви завлече с много пари.

 15. 15 Профил на Мариана Соколова
  Мариана Соколова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Непрофесионалното им и нагло държание не стига ли да бъдат изгонени двете служителки на Фибанк. Или може би благодарение на тези техни качества са назначени?

 16. 16 Профил на Георги Караянев
  Георги Караянев
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Моята съпругата реши да повярва на тези две служителки на банката. Добре,че се намесих навреме и не успяха да й вържат ръцете и да се чудим след това как да се измъкнем от създалата се ситуация.

 17. 17 Профил на Борислава Данева
  Борислава Данева
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Същите две госпожи преди години се опитаха да ме заблудят и най-нахално поискаха личните ми данни с убеждения,че ще се справят с документацията и ще получа всичко, което желая. Но за щастие аз не им се доверих и по-добре. В последсвие разбрах много от техните схеми. Явно само властите не са.

 18. 18 Профил на Milko
  Milko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Диана Каменова от Фибанк е корумпиран директор, лице, което краде от сметктие на вложителите.

 19. 19 Профил на MagdalenaRo
  MagdalenaRo
  Рейтинг: 12 Неутрално

  До коментар [#18] от "Milko":

  Да, със сигурност Диана Каменова е лице, което може да Ви звънне да иска "дребна сума" от Вас за да ви мине някоя транзакция.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK