Новият научно-технологичен парк ще подобри възможностите за инвестиции в България

Съдържание от София Тех Парк. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

По-благоприятни условия за инвестиции и по-гъвкава бизнес среда ще създава първият на Балканите научно-технологичен парк.Technology+Innovation Network (T+IN) ще събира на едно място представители на бизнеса, науката и академичните среди с цел да създаде среда, която насърчава иновативното мислене и помага на идеите да се превърнат в успешни бизнес продукти и услуги, които добавят стойност към местната икономика. На територията на парка ще работят и най-известните у нас бизнес акселератори – Eleven и LAUNCHub.


Стратегическият проект на българската държава и Европейския съюз включва в себе си:


 • Инкубатор за стартиращи и spin-off компании, които ще работят под един покрив с акселераторски и venture capital фондове.
   
 • Лабораторен комплекс с 11 лаборатории в трите фокусни области на научно-технологичния парк: Информационни и комуникационни технологии (ИКТ), Науки за живота и Чиста енергия.
   
 • Иновационен форум – място за срещи и обмяна на знания, опит и идеи
   
 • Експериментариум или интерактивен научен център, отворен за външни посетители, включително деца - мястото, където учиш чрез игра и докато се забавляваш, откриваш нови хоризонти за развитие.
   
"T+IN ще бъде средище на предприемачи, учени, иновативни умове от България и региона - ключовите играчи, за които е необходимо непрестанно да обменят идеи, проекти, добри практики, контакти. Очакваме това взаимодействие да роди нови технологии и иновативни компании, които да са конкурентни на световните пазари", казва изпълнителният директор г-жа Елица Панайотова.


Мащабният хъб е реализиран върху бивш военен терен от 250 000 кв.м. и се финансира по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013.

Новият научно-технологичен парк ще подобри възможностите за инвестиции в България


Новият научно-технологичен парк ще подобри възможностите за инвестиции в България

Коментари (0)




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK