Сосиете Женерал Експресбанк е най-активният участник на пазара на държавни ценни книжа за клиенти за пета поредна година

 

© Сосиете Женерал Експресбанк

 Съдържание от Сосиете Женерал Експресбанк. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Сосиете Женерал Експресбанк е най-активният участник на пазара на държавни ценни книжа (ДЦК) за сметка на своите клиенти за пета поредна година. Банката е закупила ДЦК в полза на клиенти в размер на 10,46% от целия пласиран обем на първичния пазар. Признанието се дължи най-вече на работата на отдел "Финансови пазари" на банката, чиито служители успяват да обслужат и да сключат успешно над 3 500 сделки за 2015 година.


"Отличието на Министерството на финансите е поредното доказателство за това, че Сосиете Женерал Експресбанк поставя в центъра на своята дейност грижата за клиентите ни и техните финанси. Щастлив съм от поредното престижно признание за ефективната дейност на банката и нейните служители и същевременно благодарен на целия екип за усърдието, което полагат в работата. Нашият клиентски-ориентиран подход донесе редица признания на банката, както тази, така и предишни години. Ние ще продължаваме да следваме този подход, защото вярваме, че той лежи в основата на всеки устойчив и стабилен бизнес",сподели Калоян Масларски, съръководител на отдел Финансови пазари на Сосиете Женерал Експресбанк.


Наградата за активното участие на пазара на ДЦК бе връчена на Сосиете Женерал Експресбанк от заместник-министъра на финансите Карина Караиванова по време на традиционната годишна среща на министерството с първичните дилъри на ДЦК.


За Сосиете Женерал Експресбанк


Групата Сосиете Женерал Експресбанк е една от десетте най-големи финансови институции в България. В нея влизат банката Сосиете Женерал Експресбанк и нейните дъщерни и асоциирани дружества Сожелиз България, Сосиете Женерал Факторинг, животозастрахователната компания Сожелайф България и компанията за оперативен лизинг и пълно сервизно обслужване АЛД Аутомотив. Заедно със своите 1 600 служители Сосиете Женерал Експресбанк се стреми да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия. Банката е носител на множество награди, сред които първо място от престижното финансово издание Euromoney по пазарен дял от валутни сделки с корпоративни клиенти и финансови институции. Банката получава престижното отличие на Еuromoney FX Survey за трети път в рамките на 4 години. В продължение на две поредни години Сосиете Женерал Експресбанк е №1 в България в годишната класация на Euromoney за най-добри институции в областта на управлението на парични потоци (Euromoney’s Cash Management Non-Financial Survey).
Наскоро рейтинговата агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния рейтинг на Societe Сосиете Женерал, даван от Fitch на финансова институция в България.
99.74% от капитала са собственост на Societe Generale Group;


55 млн. лв. нетна печалба за 2014 г.;


185 млн. лв. нетен банков доход за 2014 г.;


4.9 млрд. лв. общ обем на активите към края на 2014 г.;


148 офиса;


повече от 450 000 клиенти.


www.sgeb.bg

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK