Konica Minolta подкрепя фестивала Pioneers и развива още повече сътрудничеството си със стартъп компаниите

Съдържание от Konica Minolta. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Pioneers предизвикателството е отворено за стартиращи компании от целия свят, повече от 300 стартъпи вече са регистрирани, срокът е до края на март


Konica Minolta, една от водещите компании, доставящи услуги за ИТ и управление на процесите, свързани с документи, продължава ангажимента си към стартъп обществото и си партнира с Pioneers Festival за пета поредна година. За следващия Pioneers фестивал през май 2016 г. във Виена, Konica Minolta ще бъде партньор в Pioneers предизвикателството, както и в областта "Бизнес и продуктивност".


Pioneers предизвикателството представлява ежегодно стартъп състезание, което цели откриването на най-обещаващите стартиращи компании сред седем бизнес сфери в целия свят: материали и производство, финансови услуги, енергетика и комунални услуги, науки за живота и земеделие, мобилност и транспорт, лайфстайл и развлечения, както и бизнес и продуктивност: екосистемата, която представлява интерес за Konica Minolta с цел намиране на стартиращи компании за сътрудничество.


Стартъпи от целия свят могат да се включат в предизвикателството, кандидатствайки чрез Pioneers500 програмата. Повече от 300 стартъпи вече са записани, а повече от 3000 е очакваният брой кандидати, които могат да се регистрират до края на март 2016 г. Избраните стартъп компании получават покана за участие на Pioneers фестивала, който ще се проведе през месец май 2016 г.


Pioneers500 програмата е ежегоден показател на 500-те най-обещаващи нови организации. Фокусът на тази програма са иновативните стартъпи, които искат да построят по-добро бъдеще. Друг приоритет на програмата е оказването на помощ на тези компании, като организаторите покриват цената на два билета за участие за всяка стартъп организация.


Следва избирането на десет стартиращи компании от всяка екосистема, а изборът се извършва от експертно жури, чийто членове са Accel Partners, 500 Startups Адам Чайър, създател на Siri. Всички 70 стартъп организации ще получат допълнителна помощ под формата на менторство, обучения, достъп до инвеститори, корпоративни партньори, медии, а също и представяне на Pioneers фестивала, където да се борят за титлата "Първенец на годината". Един от членовете на журито за Pioneers предизвикателството ще е представител на Konica Minolta.


Така създадената структура на фестивала осигурява подкрепа за стартъп организациите. Специално внимание се отдава на възможността за това, стартиращите компании и вече наложените корпорации, като Konica Minolta, да започнат бизнес отношения.


"Надяваме се много български компании да е включат в предизвикателството и ще се радваме да сме им полезни, като предоставим още възможности, ресурси и им помогнем да реализират своите иновативни проекти успешно," казва Елена Дречева, изпълнителен директор на Konica Minolta България.


Наскоро Konica Minolta обяви, че разглежда България като една от дестинациите за създаване на R&D лаборатория и би разчитала и на сътрудничество със стартъпи и водещи компании. Фактът, че Konica Minolta e доставчик на иновативни ИТ услуги, позволява на компанията да припознае стартъп общността като естествен партньор. Konica Minolta предоставя не само инфраструктура и допирни точки на тези стартъпи, чрез четирите си Бизнес иновативни центъра, а и възможност за откриване на нов тип бизнес и технологии.


Изпълнителният директор на Pioneers, Андреас Час, подчертава важността на партньорството с Konica Minolta, "Гордеем се, че имаме дълга и здрава връзка с компания, която, от една страна притежава 140 години опит, а от друга, представлява иновативна и мислеща за бъдещето институция, която подава ръка на стартъп организациите. ‘Giving Shape to Ideas’, посланието на Konica Minolta, не е просто мото, а обещание. Тогава, когато самите ние бяхме стартъп, Konica Minolta подкрепи нас, а сега можем заедно да помагаме на други стартиращи компании."

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK