Конференция за дребните земеделски стопанства ще се проведе в Пловдив по време на АГРА

Конференция за дребните земеделски стопанства  ще се проведе в Пловдив по време на АГРА


Съдържание от Анна Генчева. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Конференция на тема "Възможности за развитие на дребните земеделски стопанства в България през новия планов период" организират фондация "Земята-източник на доходи" и "Икономедиа". Тя ще се проведе на 26 февруари 2016 година от 10:00 ч., в Шеста палата на Международен панаир – Пловдив. Форумът е част от съпътстващата програма на международното селскостопанско изложение АГРА, чието 25-о издание е от 24 до 28 февруари.


На конференцията ще бъдат обсъдени конкретни възможности за подкрепа на дребните земеделски стопани, както и ролята на общините, държавните институции, неправителствените организации и учебните заведения за тяхното успешно реализиране. Водещи експерти ще запознаят участниците с мерките за финансиране на дребните производители по ПРСР 2014-2020 и директните плащания за 2016 г. "ВОМР и МИГ като възможност за подкрепа на дребните производители на местно ниво" е друга тема, по която ще дискутират участниците в конференцията.


Поканени са представители на структурите на Министерство на земеделието и храните, общински администрации, Местни инициативни групи, специализирани учебни заведения и на неправителствени организации, работещи за развитие на селските райони.


Събитието се организира с финансовата подкрепа на Фондация "Тръст за социална алтернатива" и Европейския съюз. Партньори на събитието са Областна администрация – Пловдив, катедра "Икономика" на Аграрния университет и катедра "Индустриален мениджмънт" на Технически университет – София, филиал Пловдив.


Допълнителна информация


За фондация "Земята – източник на доходи"


Пловдивската фондация "Земята – източник на доходи" работи в сферата на селското стопанство и развитие на селските райони. С работата си фондацията подкрепя семейства в неравностойно положение като насърчава участието им в местни икономически инициативи и им помага да си осигурят доходи от собствена дейност. "Земята – източник на доходи" се стреми към позитивна промяна в обществото като дава уникалната възможност на бедни ромски семейства да се научат да бъдат успешни предприемачи и чрез земеделие да се издържат самостоятелно.


За "Икономедиа" АД


"Икономедиа" е най-големият издател на бизнес медии в България и една от водещите онлайн групи. Портфолиото й включва най-влиятелното икономическо издание "Капитал", всекидневника "Капитал Daily" и новинарския сайт "Дневник.бг". "Икономедиа" е издател и на няколко специализирани информационни продукта като "Кариери.бг", сп. "Регал", сп. "Бакхус", "Одит.инфо". Мисията на медиите на "Икономедиа" е да дават достоверна и качествена информация, да създават авторска журналистика, която помага на читателите да правят информиран избор за бизнеса си и за личния си просперитет.


За проекта


CAP for CAP (Creating Amazing Publicity for Common Agricultural Policy - "Популяризиране на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз") e един от 15-те проекта, избрани от Европейската комисия да представят новата Обща селскостопанска политика (ОСП) на съюза.
Изпълнява се от "Икономедиа" АД в партньорство с "АИИ Дейта Процесинг" ООД и е съфинансиран от Европейския съюз по договор AGRI 2015-0230.
Неговите цели са да запознае широката публика, и в частност младите хора и фермерите, с основните промени в новата ОСП като се фокусира върху трите й основни теми: осигуряването на продоволствие, устойчивото използване на природни ресурси и развитие на селските райони. В него са предвидени разнообразни дейности – създаване на информационен портал с множество функционалности за интересуващите се от ОСП, издаване на книги и брошури, провеждане на конференции, дебати, семинари за журналисти, изложения.


Този документ е създаден по проект "CAP for CAP" (Creating Amazing Publicity for Common Agricultural Policy - Популяризиране на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз), изпълняван от "Икономедиа" с финансовата подкрепа на Европейския съюз. 


Тази публикация отразява единствено мнението на автора и Европейската комисия не отговаря за съдържанието на информацията.


Конференция за дребните земеделски стопанства  ще се проведе в Пловдив по време на АГРА

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK