IBM представя нов мейндрейм за кодирани хибридни облаци

Съдържание от IBM. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

IBM представя IBM z13s – нов мейнфрейм за средно големи компании, който дава сигурност при криптиране на данни без допълнително забавяне. Системата е разработена и оптимизирана за работа в хибридни облачни среди и разполага с усъвършенствана технология за криптиране, благодарение на която данните се кодират и декодират два пъти по-бързо в сравнение с предишните мейнфрем системи от този тип.


Доколкото дигиталният бизнес взима връх и обменът на данни нараства, нуждата от повишена сигурност става водеща. Годишно, едно стандартно предприятие има средно 81 милиона инциденти със сигурността. Тези заплахи се увеличават и еволюират в резултат на увеличеното взаимодействие на компаниите с мрежата през мобилни устройства и облачни системи. Според анализ на IDC до 2017 г. се очаква 80% от компаниите да използват хибридни облачни системи. Кибер атаките в наши дни са свързани повече с манипулиране, отколкото с кражба на данни, компрометирайки по този начин тяхната точност и надеждност.


"Бързият и сигурен обмен е ключов за мейнфрейм на IBM, помагайки на клиентите да развият своя дигитален бизнес в хибридна облачна среда", казва Том Росамилиа, старши вице президент на IBM Systems. "С новата система IBM z13s клиентите вече няма нужда да избират между сигурност и представяне. Скоростта на защитения обмен на данни заедно с новата аналитична технология, помагаща за идентифициране на зловредната дейност и интегрираните предложения за сигурност на IBM, ще помогнат на компаниите да развият своя бизнес с лекота."

Портфолиото на мейнфрейм повишава нивата на сигурност


Клиентите на системите Z могат да се възползват от технологията z Systems Cyber Security Analytics (zSCSA), която предоставя допълнително ниво на защита, базирано на поведенческия анализ. Решението изучава поведението на потребителите и така идентифицира аномалии в платформата, алармирайки администраторите за потенциална зловредна дейност.


Увеличена сигурност за хибридния облак


Хибридната облачна инфраструктура има предимства що се отнася до гъвкавостта, но също така има и своите недостатъци. Организациите трябва да автоматизират мониторинга на сигурността, премахвайки човешката грешка или намеса, което най-често е причина за инциденти със защитата на данни. За да се справи с това, IBM интегрира в майнфрейм решения за сигурност фокусирани върху управление на идентичността, защита на чувствителни данни и интегрирана интелигентна сигурност.


Екосистемата от партньори в областта на сигурността


Цялостната сигурност на системата изисква задълбочено познание на отделните индустрии и възможните заплахи. Ето защо IBM работи съвместно с други лидери в областта, за да подобри своите собствени облачни решения. Програмата за стратегическо партньорство за сигурност на IBM - Ready for IBM Security Intelligence - сега включва повече софтуерни приложения от ключови независими софтуерни вендори, интегрирайки техните решения в Z системите. Програмата ще предостави допълнително ниво на защита и достъп за управление до критичните приложения, ресурси и данни, намиращи се върху мейнфрейм.


Очаква се система IBM z13s да бъде достъпна от март тази година.


Повече информация за портфолиото IBM z Systems може да откриете на blog IBM Systems.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK