Фермери се запознаха с възможностите, които им предоставя ПРСР

Фермери се запознаха с възможностите, които им предоставя ПРСР


Съдържание от Фондация Капитал. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Кръгла маса на тема "Възможности за развитие на дребните земеделски стопанства в България през новия планов период" се проведе на 26 февруари 2016 година по време на международното селскостопанско изложение АГРА в Пловдив. Форумът бе организиран от Икономедиа в рамките на проект CAP for CAP, съфинансиран от Европейския съюз и фондация "Земята източник на доходи".


Кръглата маса беше открита от зам.- областният управител на област Пловдив Владимир Маринов. На нея фермерите бяха запознати с конкретните възможности за подкрепа на дребните земеделски стопани, както и с ролята на общините, държавните институции, неправителствените организации и учебните заведения за тяхното успешно реализиране. Водещи експерти от София и Пловдив запознаха участниците с мерките за финансиране на дребните производители по ПРСР 2014-2020 и директните плащания за 2016 г. както и с възможност за подкрепа на дребните производители на местно ниво чрез МИГ и ВОМР.Своят ценен опит споделиха експертите от фондация "Земята- източник на доходи".


Събитието бе организирано с финансовата подкрепа на Европейския съюз. Партньори на събитието са Областна администрация – Пловдив, катедра "Икономика" на Аграрния университет и катедра "Индустриален мениджмънт" на Технически университет – София, филиал Пловдив.


За проекта


CAP for CAP (Creating Amazing Publicity for Common Agricultural Policy - "Популяризиране на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз") e един от 15-те проекта, избрани от Европейската комисия да представят новата Обща селскостопанска политика (ОСП) на съюза.
Изпълнява се от "Икономедиа" АД в партньорство с "АИИ Дейта Процесинг" ООД и е съфинансиран от Европейския съюз по договор AGRI 2015-0230.


Неговите цели са да запознае широката публика, и в частност младите хора и фермерите, с основните промени в новата ОСП като се фокусира върху трите й основни теми: осигуряването на продоволствие, устойчивото използване на природни ресурси и развитие на селските райони. В него са предвидени разнообразни дейности – създаване на информационен портал с множество функционалности за интересуващите се от ОСП, издаване на книги и брошури, провеждане на конференции, дебати, семинари за журналисти, изложения.


Този документ е създаден по проект "CAP for CAP" (Creating Amazing Publicity for Common Agricultural Policy - Популяризиране на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз), изпълняван от "Икономедиа" с финансовата подкрепа на Европейския съюз.


Тази публикация отразява единствено мнението на автора и Европейската комисия не отговаря за съдържанието на информацията.

Фермери се запознаха с възможностите, които им предоставя ПРСР

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK