В Ниш ще се проведе международна конференция по проект "Балкански клъстер"

В Ниш ще се проведе международна конференция по проект "Балкански клъстер"


Съдържание от Фондация Капитал. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Проект "Балкански клъстер" 2007CB16IPO006-2011-2-167, съфинансиран от ЕС чрез Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България-Сърбия


На 25 март в Ниш, Сърбия, ще се проведе международна конференция по проект "Балкански клъстер", съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ България–Сърбия 2007-2013. Партньори по проекта са българската Фондация за развитие на предприемачеството, София, и Клъстерна къща (Cluster House), Ниш.


Целта на конференцията е да съдейства за създаването на стратегическо партньорство между клъстери, МСП и организации за подкрепа на бизнеса, което би допринесло за устойчиво икономическо развитие в региона.


Международната конференция ще събере участници от установени по проекта клъстери в трансграничния регион България – Сърбия, както и представители на публичния сектор, академичните среди и бизнеса.


Клъстерите са в областта на: селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост, туризма, транспорта и логистиката, енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници , творческата индустрия, занаятчии, младежкото предприемачество, строителството, градското планиране, медии, бизнес услуги, медицински услуги, дизайн и печат, производство на мебели, текстил.


Освен участниците от трансграничния регион България-Сърбия на конференцията се очакват и гости от Македония, където на 22-24 септември в Охрид ще бъде организирана 7-та Балканска и черноморска конференция "Дни на клъстерите 2016".


Повече информация за конференцията може да получите от екипа на проекта:
- Клъстерна къща (Cluster House) – Ниш, тел: +381 18 52 06 08, 381 65 8 52 06 08 [email protected]
- Фондация за развитие на предприемачеството – София – тел. +359 2 952 57 58 [email protected]


Тази публикация е направена с подкрепата на Европейския съюз, чрез Програмата за трансгранично сътрудничество CCI No2007CB16IPO006. Съдържанието на публикацията е отговорност единствено на ФРП и по никакъв начин не трябва да се възприема като израз на становището на Европейския съюз или на Управляващия орган на Програмата.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK