Фотоконкурс "Събуждането на пролетта"

Фотоконкурс "Събуждането на пролетта"

© Фондация КапиталСъдържание от Фондация Капитал. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Българското дружество за защита на птиците и Фондация Капитал обявяват фотоконкурс на тема "Събуждането на пролетта"в рамките на проект "Птиците за Хората и Хората за Птиците : с добра воля за активно опазване на природата", наричан по-долу "фотоконкурса" или само "конкурса". Целта на конкурса е да вдъхновява и да привлича повече хора да участват в дейности за опазване на природата.


Желанието да пазим природата идва с любовта към нея и познаването ù. Не подминавайте уюта и красотата, които ни отпускат от интензивната работна седмица. Всеки един излет сред природата ни среща с птици и пейзажи. Запечатайте тези моменти на близост с природата, за да надникнем в необятния ù свят.


Докато се любувате на природата, запишете и своите наблюдения на птици в новия ни "електронен дневник" за мобилни телефони наречен SmartBirds Pro. Всеки желаещ да помогне в преброяването на птиците около нас, може да се включи в инициативата ни като прочете за условията тук.


Снимайте диви птици, които често се виждат в парковете или около хранилките за подхранване. Използвайте цветовете на събуждащата се пролет, за да снимате пейзажи и внесете повече цвят, който да стопля ежедневието ни.


Условия за участие в конкурса:


Обект на снимките трябва да бъдат:
1. диви птици;
2. пейзажи;


- Право на участие имат всички фотографи, професионалисти и любители, без ограничение на възрастта;
- Лицата под 18 години могат да вземат участие единствено при съгласието на техните родители, попечители или настойници;
- Всички снимки, които участват във фотоконкурса трябва да бъдат направени в България;
Служители на Българското дружество за защита на птиците и Фондация Капитал нямат право на участие.


Технически изисквания към снимките:
- да са в електронен формат - тип на файла tif или jpg;
- да имат минимален размер на дългата страна на кадъра 3 000 пиксела;
- да не бъдат подлагани на груби манипулации със софтуер за обработка на изображения, като допустимите корекции са crop, levels, color balance, sharpen и unsharp mask.


Други изисквания:
- всеки автор може да участва с максимум три снимки общо за двете категории;
- снимките да не са изпращани за участие в други конкурси;
- снимките да отговарят на зададената тема на фотоконкурса.


Всяка снимка трябва да е придружена с:
- трите имена на автора и възраст;
- заглавие на снимката;
- кратък придружителен текст в обем до 200 знака;
- координати за връзка с автора на снимките: електронна поща и мобилен телефон.
- Ако участникът е под 18 г, да има писмо свободен текст, подписано от родител, попечител или настойник, съдържащо съгласие за участието в конкурса.


Срок на фотоконкурса
- крайният срок за получаване на снимките е 4 април 2016 г., 17.00 часа
- официалното обявяване на наградените творби ще стане на 6 април 2016 г.;
- снимките за участие във фотоконкурса изпращайте на електронен адрес: [email protected]


Авторски права:
- авторските права върху снимките остават изключително право на автора;
- авторът - участник в конкурса се съгласява да предостави на БДЗП правата за публикуване на творбата, с която участва, за използване за всякакви промоционални цели на конкурса при изрично споменаване на името на автора;
- наградените участници в конкурса се съгласяват да предоставят на БДЗП правата за публикуване на творбите си в рекламни, PR и други материали, без ограничения, при изричното споменаване на името на автора.


Награди:
Отличените снимки от фотоконкурса, които получим ще бъдат представени в рубриката "Фотогалерия" на www.dnevnik.bg и в специално посветена на конкурса галерия на страницата на БДЗП www.birds.bg Водещото при оценката на снимките ще бъде естетическата им и природозащитната стойност.


I място – Билет за Digitalk (http://digitalk.bg/) и покана за дегустация на фермерски храни


II място – Дигитален абонамент за Капитал - 6 месеца (http://www.capital.bg/nov/#subscription) и покана за дегустация на фермерски храни


III място – Дигитален абонамент за Капитал - 3 месеца (http://www.capital.bg/nov/#subscription) и покана за дегустация на фермерски храни
Всички финалисти получават значка и плакат Зелен Дневник


Жури:
Жури в състав представители на Българско дружество за защита на птиците, Фондация Капитал, и фотограф ще отличи победителите във фотоконкурса.


Този конкурс се организира в рамките на проект "Птиците за хората и хората за птиците: с добра воля за активно опазване на природата" финансиран в рамките на Програми BG03 в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г."


Проектът е с продължителност 11 месеца до май 2016 г. и е на обща стойност 26 586 евро като предоставената безвъзмездна помощ е в размер от 23 927 евро.


Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програми BG03 по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Българско дружество за защита на птиците и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Програмата - Министерство на околната среда и водите.


www.BG03.moew.government.bg>

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK