Концерт на възглавници даде старт на малки стъпки за голямо бъдеще

 

© SOS Детски селища

 Съдържание от SOS Детски селища

На 19 март в Сердика Център се състоя специален Концерт на възглавници, с който бе даден официален старт на благотворителната кампания "Малки стъпки за ГОЛЯМО бъдеще". Събитието беше организирано от Дормео, SOS Детски селища и Модо България.


Концертът даде възможност на децата да открият очарованието на класическата музика по нестандартен начин – поседнали на възглавници, спокойно обикалящи наоколо, докосващи музикантите и техните инструменти, а родителите им имаха възможност да подкрепят благотворителната кампания "Малки стъпки за ГОЛЯМО бъдеще".


Кампанията е насочена към насърчаване развитието на талантите, извънкласните занимания и професионалното ориентиране на децата и младежите, за които SOS Детски селища се грижи.


Важна част от кампанията е набирането на средства за 523 деца и младежи от програмите на Сдружението, които ще имат възможност за период от една година да се радват на:


допълнителни уроци по математика, български език и литература, чужди езици;
шофьорски курсове, програми за професионална ориентация и стажове за по-големите;
занимания по пеене и музика, изобразително и приложно изкуство, сценични изяви;
народни и модерни танци, плуване, футбол, баскетбол, фехтовка, конна езда;
екскурзии, зелени училища, организирани ваканции и лагери със занимания по интереси


"Искахме да стартираме инициативата с позитивно настроение и с надежда! Набираме средства за извънкласни занимания, а музиката е важна част от тях! Много от децата и младежите в SOS грижа се занимават с музика и са наистина невероятни!


Именно затова стартирахме кампанията с музикално събитие! И то не какво да е, а събитие, която прави музиката по детски достъпна и близка – с Концерт на възглавници", споделя Кристина Пекова, Бранд мениджър на Дормео България.


Всички заедно с малки стъпки можем да осигурим на децата и младежите от програмите на SOS Детски селища България тяхното ГОЛЯМО бъдеще. Вие също можете да подкрепите каузата, като изпратите SMS с текст ДА на номер 1287 и дарите 2 лева!


Всяко дете носи в себе си скрит талант!
Всяко дете трябва да открие себе си и да развие пълноценно потенциала си!
Нека дарим ГОЛЯМО бъдеще на децата и младежите от програмите на SOS Детски селища България!


Вижте повече за каузата МАЛКИ стъпки за ГОЛЯМО бъдеще

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK