Carat oтново е глобална медия агенция №1 в света

 

© Dentsu Aegis Network

 Съдържание от Dentsu Aegis Network

Carat отново беше обявена за медийна агенция №1 в света, в излезлия този месец доклад на международната изследователска компания RECMA*. Агенцията заема челното място за шести път в последните седем издания на класацията.


През изминалата година компанията постигна рекордни постижения в областта на придобиване на нов бизнес и успя да получи наградата Агенция на годината на множество пазари, между които САЩ, Испания, Южна Корея, Япония и Австралия. Благодарение на изключително силното си представяне, в доклада на RECMA се отбелязва, че агенцията е успяла да повиши допълнително и резултатите си на почти всички от Топ 15 световни пазари.


Класацията е базирана на изследване сред 650 агенции от 43 страни в целия свят, оценявани по 16 до 19 критерия, включващи придобиване на нов бизнес, запазване на настоящи клиенти, награди, развитие на таланти, както и ключови ресурси, вложени в дигитални медии и развитие на разнообразен медия микс.


Уил Суейни, Глобален президент на Carat коментира доклада така: "Много сме развълнувани от титлата Глобална агенция номер едно в класацията на RECMA. Запазването на лидерската позиция само допринася към големия Момент, който изживяхме на пазара през изминалата година, и чийто мотор бяха талантливите хора и стремежът ни да предефинираме медиите в името на по-добри резултати за нашите клиенти"


"RECMA е най-мащабният и пълен доклад в нашата сфера и единственото изследване в глобален мащаб, базирано на качествени параметри. Вярвам, че резултатите от изследването са ясна индикация за възможностите на нашата агенция и качеството на работа, което получават нашите клиенти, както на глобално, така и на локално ниво", допълни Мария Грашнова, изпълнителен директор на Dentsu Aegis Network България, част от която е и Carat България.


*RECMA е международна изследователска агенция, която оценява работата на дигиталните и медия агенции в световен мащаб. Глобалният доклад на RECMA се базира на изследване сред 650 агенции от 43 държави, оценявани по ключови критерии за представяне, разделени в четири категории - Комуникационни конкурси, Моментум (ръст на клиентско портфолио, ръст на пазарен дял, нов бизнес, награди, промени в топ-мениджмънта и др.), Ресурси (географско покритие, диверсификация, процент на дигиталните активности, развитие на персонала) и Профил на клиентите (лоялност, брой големи рекламодатели, локални клиенти и т.н.).


За Carat
Carat е глобална медийна агенция No 1 според RECMA и пазарен лидер в дигиталните и разнообразни медийни решения. Основен фокус на компанията е стратегическото и медийно проучване, планиране и купуване.


Основана през 1968 г. като първата медийна агенция в света, Carat е част от Dentsu Aegis Network и обслужва клиенти в повече от 150 страни с над 6000 служители в целия свят. Carat е на българския пазар от 2012 г. и се позиционира като иновативна и високоефективна комуникационна агенция.


За Dentsu Aegis Network
Като част от Dentsu Inc, Dentsu Aegis Network е съставена от девет международни агенции: Carat, Dentsu, Dentsu media, iProspect, Isobar, mcgarrybowen, MKTG, Posterscope и Vizeum, както и от постоянно развиващите се специализирани компании: Amnet, Amplifi, Data2Decisions, Mitchell Communication, psLive и 360i.


Dentsu Aegis Network се стреми да е глобалната мрежа, която всеки клиент би избрал, търсейки най-добрите знания и възможности за бранд, медийни и дигитални комуникационни услуги. Dentsu Aegis Network предлага отличителна и иновативна гама от продукти и услуги, ръководейки мрежата от своето седалище в Лондон. В компанията работят над 27 000 професионалисти от 123 страни в цял свят.


В България, Dentsu Aegis Network развива комуникационните агенции Carat и Vizeum, специализираната агенция за дигитален маркетинг - iProspect, търговското подразделение за автоматизирано купуване на рекламни площи онлайн – Amnet, както и подразделението за инвестиционен и медиен мениджмънт – Amplifi.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK