HP поема ангажимент за 100% възобновяеми енергийни източници

 

© HP

 Съдържание от HP. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

HP Inc. подкрепи дългогодишния си ангажимент за устойчиво развитие като обеща да постигне потребление от 100% възобновяеми енергийни източници в дейността си в световен мащаб. Като част от тази цел, HP се присъединява към RE100 – глобална инициатива на водещи предприятия, поели ангажимент за преминаване към 100% възобновяеми енергийни източници. Водени от Групата за климата (The Climate Group) в партньорство със CDP, RE100 работи с дружества като HP, за да помогне на предприятията да преминат към възобновяеми енергийни източници и да ускори трансформацията на глобалния енергиен пазар към икономика с ниски въглеродни емисии. Като важна стъпка за постигането на тази амбициозна цел, HP планира да достигне прага от 40% възобновяеми енергийни източници до 2020 г. в дейността си в световен мащаб. Новата цел подкрепя усилията на HP за интегриране на устойчивото развитие в основната бизнес стратегия на компанията.


 

© HP


"Присъединяването към RE100 представлява важен момент за нашата компания в прехода ни към бизнес, задвижван изцяло от възобновяеми енергийни източници" – заяви Нейтън Хърст (Nathan Hurst), Директор "Устойчиво развитие и социално въздействие" в HP. – "Докато продължаваме да преосмисляме един по-устойчив бизнес и общество, икономически ефективните и нисковъглеродните енергийни източници са от съществено значение за бъдещето и растежа на бизнеса на HP. Този ангажимент се води от вярата ни в един свят, където технологиите и устойчивото развитие могат да се съчетаят, за да се превърнат в мощна задвижваща сила за иновации и да помогнат на предприятията, общностите и хората да продължават да се развиват."


"Работихме в тясно сътрудничество с HP и ангажиментът на компанията за изграждане на устойчиво развитие в бизнеса е пределно ясен" – заяви Ейми Дейвидсен, изпълнителен директор за Северна Америка в Групата за климата. – "Ние приветстваме лидерската позиция на HP след преговорите за климата на COP21 и ангажиментът на компанията за постигането на екологична революция, която ще донесе ползи както за околната среда, така и за икономиката."
HP Inc. прилага тристепенна стратегия за постигането на тази цел:


- Агресивно намаление на потреблението на енергия чрез оптимизация на дейността и/или постигане на ефективност и изпълнение на нови проекти за ефективност.


- Увеличение на потреблението на локални възобновяеми енергийни източници.


- Добив или генериране на външни възобновяеми енергийни източници за компенсация на емисиите от конвенционални енергийни източници, в т.ч. използването на кредити за възобновяеми енергийни източници (REC) и споразумения за закупуване на електроенергия (PPA).


HP е една от първите технологични компании, които измерват и публикуват пълния си въглероден отпечатък и които си поставят цели за намаляване на въглеродните емисии по цялата си верига на стойността, в т.ч. дейности, продукти и верига за доставки. За повече информация, моля, посетете www.hp.com/sustainability.


За HP Inc.
HP Inc. създава технологии, които подобряват живота на всички, навсякъде. Чрез нашето портфолио от принтери, компютри, мобилни устройства, решения и услуги, ние проектираме изумителни преживявания. Повече информация за HP Inc. е налична на адрес http://www.hp.com.


Съобщението за пресата съдържа прогностични твърдения, които предполагат рискове, несигурност и допускания. Ако тези рискове и несигурности се осъществят, или допусканията се окажат неточни, резултатите на HP, както и тези на консолидираните ѝ дъщерни компании, могат да се различават съществено от изказаните, пряко или косвено, чрез прогностични твърдения и допускания. Всички твърдения, с изключение на цитирани исторически факти, се смятат за прогнозни твърдения - включително очакваните ползи и разходи по сделката; очаквания срок за приключване на сделката; възможността да се завърши сделката, имайки

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK