"Монтесори образование в 21ви век" за първи път в София

"Монтесори образование в 21ви век" за първи път в София

© Монтесори БългарияСъдържание от Монтесори България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Международен семинар "Монтесори образование в 21ви век" ще се проведе за първи път в София от 22-ти до 24-ти април в Квадрат 500 - Национална Галерия. Домакин на форума е "Монтесори България" заедно с "Nienhuis Montessori", Холандия.


Участието на международни лектори Д-р Елизабет Матийсен (Монтесори учител, Магистър Педагогика и Невро-психолог), Д-р Уард ван де Вийвер (Магистър Педагогика) и Крис Уилемсен (Монтесори учител и Мениджър развитие "Nienhuis Montessori") ще допринесе за разширяване познанията на учители и родители за Монтесори образованието и обмен на опит и идеи.


Семинарът предлага дълбоко вникване в ранната детска възраст 0-3 и 3-6 години и развитие на познанието за детската личност както на учители, така и на родители. Според организаторите програмата ще позволи на участниците, заедно с международна група от учители, да получат значителни прозрения за Монтесори принципите, развитието на малките деца, отношението и подхода на учителя и родителя, и най-новите изследвания в областта. Освен Монтесори знания, психология и практическа работа учители и родители ще имат възможност да се научат да наблюдават и да използват дидактически материали за развитие на абстрактно мислене у малките деца. Лекциите и уъркшопите, които са част от семинара, имат за цел да въведат към дълбоко разбиране на истинските нужди на децата, така че те да могат да развият пълния си потенциал.


За удобство на участниците, по време на семинара организаторите са предвидили съпровождаща програма за деца на възраст от 4 до 12 години. Така, докато техните родители повишават знанията си за развитието на детската личност, децата ще могат да учат чрез игра.


Регистрация:
Учители и родители могат да направат регистрирация за участие на: www.imontessori.bg до 19-ти април 2016г.
Таксата за участие в тридневния семинар (включва вечеря и обяд) е 130 лева за 1 участник. Таксата за 1 ден участие (събота или неделя) е 60 лева за 1 участник.


__________________________________________


Монтесори България
Организацията работи за повишаване на информираността за природните закони при израстването на детето и развитието му в семейството, училището и обществото. Основна цел е разпространението и образованието на педагогическите принципи и практика формулирани от д-р Мария Монтесори, както и създаване и развитие на Монтесори общност в България. Монтесори България подкрепя развитието на утвърден и балансиран подход към обучението, който насърчава децата да запазят любопитството си за нови знания цял живот. Фирмата открива първия дистрибуционен център на Nienhuis Montessori в България през 2015 г., така че да подпомага детските градини, училищата и семействата в страната с Монтесори материали и да спомага за широкото въвеждане на Монтесори подходите в ранното детско образование.


Nienhuis Montessori
Компанията е основана през 1929 г. от Албърт Нинхаус, който работел съвместно с Мария Монтесори за създаването на продукти, отразяващи нейната визия за образованието. Децата изпитват естествен стремеж да се развиват и трябва да им бъде предоставена възможност свободно да го правят. Продуктовата гама на Nienhuis Montessori позволява на децата да откриват света самостоятелно. Използват се само най-добрите материали, създадени с грижа, отговорност и внимание към детайла. Nienhuis съчетава умения с високи технологии, нещо, което прави вече повече от 85 години. Обучението на хора е талант. Марката Nienhuis Montessori е официално призната от Association Montessori Internationale (AMI) от десетилетия насам. Това е водещата марка в света на Монтесори материалите.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK