Престижна награда за директора на Клъстерна къща – Ниш за развитие на предприемачеството и регионалните мрежи

Престижна награда за директора на Клъстерна къща – Ниш за развитие на предприемачеството и регионалните мрежи

© Фондация КапиталСъдържание от Фондация Капитал. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Проект "Балкански клъстер" 2007CB16IPO006-2011-2-167,
съфинансиран от ЕС чрез Програмата за трансгранично
сътрудничество по ИПП България-Сърбия

Директорът на Клъстерна къща – Ниш - партньор по Проект "Балкански клъстер", съ-финансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България-Сърбия, получи престижна национална награда.

След регионалната награда за стартиращи фирми и работа в мрежа на клъстери в Сърбия и на Балканите през месец декември 2015 г. директорът на Клъстерна къща д-р Данка Милойкович е избрана като единствен лауреат от Ниш за националната награда "Капитан Миса Анастасиевич" за 2015/16 г.

Д-р Данка Милойкович е наградена за принос в развитието на предприемачеството и регионалната интеграция . Това признание се присъжда след 2000 г. и е съвместна инициатива на "Инвент медия" от Нови Сад, университетите на Белград и Нови Сад и Сръбската търговска камара. Церемонията по награждаването се провежда традиционно в Нови Сад на 7 април.


Наградата - статуетка и плакет с образа на известния сръбски търговец и дарител Миса Анастасиевич от 19-ти век, е дело на Любиша Манчича - академичен скулптор от Белград.


На церемонията са връчени 24 награди на най-добрите представители от областта на икономическата и социалната съзидателност/творчество в Сърбия. Сред носителите на приза е и сръбският премиер Александър Вучич – за човек на годината за 2015 г. в Сърбия.

Тази публикация е направена с подкрепата на Европейския съюз, чрез Програмата за трансгранично сътрудничество CCI No2007CB16IPO006. Съдържанието на публикацията е отговорност единствено на ФРП и по никакъв начин не трябва да се възприема като израз на становището на Европейския съюз или на Управляващия орган на Програмата.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK