Concours mondial de Bruxelles оцени деликатесите на Димитър Маджаров EООД

Фирма Димитър Маджаров ЕООД представи на Concours mondial de Bruxelles елитни български продукти

© Димитър Маджаров ЕООД

Фирма Димитър Маджаров ЕООД представи на Concours mondial de Bruxelles елитни български продуктиСъдържание от Димитър Маджаров EООД

Пловдивската фирма Димитър Маджаров ЕООД стана официален хранителен партньор на Concours mondial de Bruxelles, който за първи път се провежда в България.
Световният елит на винени дегустатори и винени журналисти оцени по достойнство вкуса на българските сурово-сушени месни продукти, сирена и кашкавал с марката на именития български производител Димитър Маджаров. Лично създателят на Concours mondial de Bruxelles господин Louis Havaux /Луи Аво/ дойде при масата с български деликатеси, за да стисне ръката на Димитър Маджаров. "Нека първо да опитам тази прелест и после ми разкажете нещичко за всичко тук" - показа любопитството си мосю Аво и напълни чиния с български вкусноти. Louis Havaux /Луи Аво/ нито за миг не забрави, че е и главен редактор на списание Vino и с чисто журналистически интерес поразпита за качествата на елитните български продукти, представени от официалния хранителен партньор на Concours mondial de Bruxelles.


Президентът на Concours mondial de Bruxelles господин Baudouin Havaux /Бодуен Аво/ дойде минутка след баща си, за да поздрави за "красивото и вкусно представяне" на българските деликатеси техния създател Димитър Маджаров. И не пропусна да си направи снимка с него.


Впечатления


Всеки ден към 13,30-14 часа Виенският салон на Пловдивския панаир отесняваше. В този час дегустаторите свършваха работата си за деня и идваха тук на обяд. И когато заедно със стандартния кетъринг видяха за първи път маса, отрупана със сурово-сушени месни продукти, луканки, сирена и кашкавал, желанието да опитат надделяваше над задръжките. Най-шумната група дегустатори, която се прехласваше пред отрупаната маса беше испанската. Испанският темперамент личеше и в опитването на българските храни - всеки бързаше веднага да опита късче от подредените с вкус плата и после да напълни чинийката си с тях. Искаме такава маса с вкусни неща и във Валядолид на следващия Concours mondial de Bruxelles, пожелаха си испанските дегустатори.


Дмитрий Фьодоров - дегустатор от Русия не скри удовлетворението си от "откритието на вкусовете на традиционните български продукти". "Вярвам, че сурово-сушените месни продукти и луканките ще допаднат много на ценителите в Русия, а лично аз бих искал да слагам сирене и кашкавал с марката "Маджаров" на масите по време на дегустациите, които организирам в Москва" - пожела си Дмитрий Фьодоров.


Ласкавите оценки за отрупаната с деликатеси на фирма Димитър Маджаров ЕООД трапеза дойдоха и от дегустаторите от съседните на България страни. "Ние на Балканите имаме идентични вкусове и очаквания към храната, затова не се учудвам от реакцията на съседите. Но съм много доволен, че дори азиатските дегустатори от Concours mondial de Bruxelles опитаха наши сирена и сурово-сушени месни продукти и очевидно им допаднаха" - коментира Димитър Маджаров. Най-високата оценка на официалния хранителен партньор на Concours mondial de Bruxelles даде дегустатор от Хърватска. Човекът грижливо уви в салфетки малко луканка, малко филе "Елена", малко кашкавал и ги сложи в чантата си. "Отиваме да видим няколко български винарски изби, а тези вкусни неща страшно вървят с вино" - каза хърватинът и отнесе със себе си вкусен спомен за храните на България.


На масата


Фирма Димитър Маджаров ЕООД представи на Concours mondial de Bruxelles млечни продукти от първокачествено краве, овче, козе и биволско мляко, доставени от български ферми от Първа категория. Сирената и кашкавалите, представени пред 300 дегустатори от Concours mondial de Bruxelles са сертифицирани по стандарт БДС.


Димитър Маджаров ЕООД представи и 4 традиционни месни продукти, защитени и сертифицирани на територията на ЕС - роле "Трапезица", свински врат "Тракия", филе "Елена" и Панагюрска луканка. Сурово-сушените месни продукти, представени на Международния панаир в Пловдив по време на Concours mondial de Bruxelles, са произведени от първокачествено свинско и говеждо месо по класическа технология.


От 2012 година Димитър Маджаров е председател на Сдружението на традиционните сурово-сушени месни продукти. Той видя отлична възможност да представи елитните български храни на специалисти от цял свят, които знаят как да оценят добро вино и превъзходна храна.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK