Лидл стартира проект за здравословно хранене за деца

Лидл стартира проект за здравословно хранене за деца

© Лидл БългарияСъдържание от Лидл България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Лидл България стартира първия си проект за здравословно хранене насочен към деца. Официалният старт на проекта бе в СОУ "Св. Климент Охридски" в гр. Троян. На място присъстваха множество представители на общински и образователни институции от региона.


От Лидл България споделиха, че "Създаването на правилни хранителни навици в ранна детска възраст е от особена важност за всяко дете. Решихме да стартираме "Кулинарно междучасие – Манджицу", за да покажем на децата по забавен и лек начин, че здравословното хранене е не само полезно, но може да бъде вкусно и забавно, особено когато помагат на мама и татко в готвенето."


"Кулинарно междучасие - Манджицу" е първият по рода си проект на Лидл България, съчетаващ в себе си образователна и кулинарна насоченост, ориентиран изцяло към най-малките ученици от 1-ви до 4-ти клас. Проектът има за цел да подпомогне родители и училища да обърнат тревожната тенденция свързана с наднорменото тегло сред подрастващите с помощта на "Кулинарно междучасие - Манджицу". По интригуващ и образователен начин се представя на децата колко е важно да изградят и да поддържат от малки здравословни хранителни навици както и да готвят в къщи с мама и татко.


Kулинарният урок е в рамките на 60 минути, по време на който децата се срещат с утвърден кулинарен специалист и научават любопитни факти за хранителните елементи и продукти, като им дава и съвети за здравословно хранене. По време на урока децата имат и възможността да приготвят сами здравословна храна с помощта на професионални готвачи, като съчетават и затвърждават придобитите знания с практически умения. С "Манджицу" децата преоткриват омлета като добавят в него спанак или цвекло, правят вкусни плодови близалки с ядки и сами приготвят сурови бонбони.


За допълнително запазване на интереса на децата е разработено и мобилно приложение "Манджицу", достъпно за сваляне в Google Play и App Store, което под формата на игра дава полезна информация за различните хранителни елементи, ползите от тях и съвети за правилно хранене.


През ноември 2016 г. проектът "Кулинарно междучасие – Манджицу" ще гостува в 5 училища в страната, като всяко училище може да кандидатства. Участието в проекта "Кулинарно междучасие - "Манджицу" също така дава шанс на училищата да спечелят и финансова целева субсидия за подобряване на условията за спорт и отдих на тяхната територия. Училищата, желаещи "Кулинарно междучасие - "Манджицу" да гостува при тях, могат да намерят повече информация за проекта и да подадат своята кандидатура на сайта.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK