23 юни – международен ден на SOS Детски селища

23 юни – международен ден на SOS Детски селища

© SOS Детски селищаСъдържание от SOS Детски селища България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На 23 юни се отбелязва Международния ден на SOS детските селища. 23 юни е рождената дата на Херман Гмайнер /1919-1986/, създателят на проекта "SOS Детски селища". Денят се чества от 1987 година.


Сдружение SOS Детски селища България е част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 1,000,000 деца в 134 страни по света. В България Сдружението започва дейността си през 1990 г.


Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск. За първи път след демократичните промени Сдружението предлага алтернатива на институционалната грижа за деца – грижа в SOS семейство.


Днес SOS Детски селища България отбелязва деня с две събития в двете локации, в които работи: София-Перник и В.Търново-Габрово-Трявна.


Програма SOS Детско селище София-Перник обявява Ден на отворените врати от 10.00 до 16.00 ч. в Центъра ни за обществена подкрепа в София. Там ще се запознаете със социалните услуги, които предоставяме:

  • Приемна грижа в SOS приемни семейства в София и Перник


    Младежки домове София – работа с младежи, лишени от родителска грижа


    Центрове за обществена подкрепа в София и Перник


В приятна атмосфера ще споделим опит и идеи, ще разкажем за нашата работа.


Програма SOS Детско селище Велико Търново-Габрово-Трявна ще отбележи празника със забавни игри и занимания по интереси за деца и възрастни в центрове за игра: баскетбол, колоездене, надуваем замък, джаги, скачане на въже. Официалното откриване беше от 10.30 часа на спортната площадка в SOS Детско селище Трявна.


Повече за SOS Детски селища
В продължение на повече от четвърт век SOS Детски селища България осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца и такива, които са в риск да загубят закрилата на своите родители. Сдружението предлага семеен тип грижа и подкрепа на семейството и активно се застъпва за правата на децата и младежите.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK