Международна конференция по сугестопедия юли 2016

Международна конференция по сугестопедия юли 2016

© Фондация Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина ГатеваСъдържание от Фондация Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Фондация "Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева" и сугестопедичната общност в България организират от 20 до 24 юли 2016 г.в Аулата на СУ "Св. Климент Охридски" София Международна научна конференция по сугестопедия на тема:"Безкрайните човешки възможности. Надежда за нова култура на общуване."


Целта на конференцията е създаване на пространство, в което да бъдат споделени изследвания, опит, преживявания, емоции, предизвикателства, вълнения на всички, които работят в областта на сугестопедията в България и по света.


Почетни лектори на конференцията ще бъдат изявени личности в областта на физиологията, музиката, педагогиката, словото, изобразителното изкуство, движение на тялото, духовността и други области, синтезирани в сугестопедията.


Областите за обсъждане са:


Чуждоезиково обучение за възрастни
Чуждоезиково обучение за деца
Превантивна и училищна Сугестопедия
Начален курс на обучение
Прогимназиален етап
Гимназиален етап
Сугестопедия и здраве
Дидактогения и скологения
Психохигиена на преподаватели и учащи
Сугестопедия и СОП
Работа с родители
Развитие на умения за учене
Подготовка и обучение на преподаватели
Нови области на приложение
Спомени за д-р Лозанов


В дните на конференцията ще отдадем почит и ще отбележим 90 години от рождението на проф. д-р Георги Лозанов, бащата на сугестопедията, който живя и работи, за да ни покаже пътя към безопасното разкриване на човешките резерви.


Повече информация във връзка с конференцията ще откриете на сайта.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK