Байк Експо България Чепеларски Търкала 2016г.

Байк Експо България Чепеларски Търкала 2016г.

© Байк Експо БългарияСъдържание от Байк Експо България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На 23 и 24 юли за трета поредна година ще се проведе "Чепеларски Търкала" - едно от най-атрактивните и с уникален формат на провеждане състезание по планинско бягане и планинско колоездене в страната ни. То
е уникално с това, че трасето е с обща дължина 80км и положителна деневилация от 2950м и се състои от 4 различни Търкала, всяко от които започва и завършва на площад "Олимпийски" в центъра на гр. Чепеларе и е с приблизителна дължина от 20км. Трасето преминава през Роженската Обсерватория, вр. Мечи Чал, покрай най-голямата фабрика производител на ски в света и множество великолепни горски и планински пътеки и гледки под нестихващите ритми на родопските гайди.


Трасето е подходящо за професионалисти и аматьори от различни възрасти, като всеки сам преценя колко търкала да измине, спрямо възможностите си.


"Чепеларски Търкала" е квалификационно състезание и носи точки за най-големия Планински Супер маратон в света Ultra-Trail du Mont-Blanc® и е член на международната асоциация по планинско бягане ITRA.


Многократното преминаване на състезателите през площада правят състезанието много атрактивно за наблюдаване. През 2016г. ще осигурят LiveStream на площада и още две други места по трасето и онлайн излъчване на цялото състезание.


Миналата година участие в "Чепеларски Търкала" взеха 103ма участника от 3 различни държави. Тази година на старта очакваме да застанат повече от 300 състезатели. Това ще стане също и благодарение на факта, че един ден по-рано на 23.07, гр. Чепеларе ще стане домакин и на Държавния шампионат по Крос Кънтри колоездене, като съвместно с Българската Федерация по Колоездене за първи път в България ще проведем супер атрактивното състезание Крос Кънтри Елиминатор.


Състезанието за Хора в неравностойно положение ще се проведе на 24.07 в зоната на площад "Олимпийски" в гр. Чепеларе. Те преодоляват специално подготвено трасе, което е еднакво за всички. През 2015г. участие в Състезанието за Хора в неравностойно положение взеха 20 души в инвалидни колички.


За да изпълним този спортен форум и да го направим още по-интересен и атрактивен тази година за първи път ще проведем Байк Експо България.


Какво представлява то? – това е първото специализирано изложение в България за всички видове велосипеди и продукти, свързани с колоезденето. В продължение на 4 последователни дни, то ще посреща гости и фенове на колоездачните спортове от цялата страна и чужбина.


То ще бъде разположено на централния "Площад Олимпийски" в гр. Чепеларе на 3000кв.м. изложбена площ и ще има специален, тестов полигон, на който посетителите ще могат да тестават велосипедите в различни условия.


В първото издание на Байк Експо България очакваме да се включат повече от петнайсет различни фирми производителки и вносителки на велосипеди и вело екипировка от страната и чужбина.


Очакваме през първата година Байк Експо България да има повече от 1000 посетители от цялата страна,
които да могат да пробват различни велосипеди, да ги сравнят по между им и да изберат най-подходящия модел за себе си; у по-малките посетители да се създаде по-голям интерес към различните видове велосипеди и колоездачните спортове; да се срещнат професионалисти и аматьори от всички възрасти, любители на колоезденето в един 4 дневен спортен форум в едно от най-благоприятните места за колоездене в страната ни.


По време на 4 дневния спортен форум и празник заедно с изброените събития за първи път ще се проведе състезание за ВелоМеханици, като ще се излъчи "Най-добър ВелоМеханик на България за 2016 г"


Мястото е лесно достъпно, в сърцето на Родопите – едно от най-уникалните места в България за практикуване на планинско бягане и планинско колоездене.


Програма на Байк Експо България 2016г.


Четвъртък 21.07


Официално откриване на Байк Експо България
Откриване на тестовия парк на Байк Експо България


Петък 22.07


Тренировка Държавен шампионат на България по XCO
Детско състезание Техническа конференция за Държавен шампионат на България по XCO


Събота 23.07


XCO състезание и XC Eliminator
Старт състезание "Най-добър Вело Механик на България 2016" Техническа конференция Чепеларски Търкала


Неделя 24.07


Състезание Чепеларски Търкала
Състезание за Хора в Неравностойно положение Награждаване победителите

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK