Журито на Загорка Зелен Фонд 2016

Журито на конкурса има тежката задача да определи проекта-победител с най-интересната идея за по-добра ефективност при използването на вода и енергия

Журито на Загорка Зелен Фонд 2016

© Загорка Зелен ФондСъдържание от Загорка

Загорка Зелен Фонд 2016 вече навлезе в най-активния си етап. Независимото "зелено" жури, което ще даде своята обективна оценка на проектите вече е избрано. В журито на Загорка Зелен Фонд и тази година приеха да участват професионалисти от различни области, които са и главните действащи лица при избора на най-зелен проект за 2016 година.


Участниците могат да изпращат своите предложения, които са свързани с по-добра ефективност при използването на вода и енергия в градски условия до 31 август, 2016 година. Предложенията си могат да дават всички граждани и неправителствени организации на www.zagorkacompany.bg. През месец септември, компетентното жури на конкурса, ще оцени идеите и ще избере проекта победител. Проектите ще се гледат на база предварително зададените критерии на конкурса Загорка Зелен Фонд - приложимост, оригиналност и кратка обосновка на бюджет за реализация на проекта.


Авторът или авторите на идеята победител ще получат парична награда в размер на 10 000 лв., като "Загорка" АД ще осъществи проекта им в реална градска среда със собствени средства в размер до 50 000 лв. Проектите класирани на второ и трето място ще получат признание за участието им в конкурса на закриващата церемония при обявяване на победителя.


В журито на Загорка Зелен Фонд 2016 са:


инж. Георги Ранов, Областен управител на Стара Загора


Даниела Коева, Заместник-кмет, община Казанлък


Момчил Рабаджийски, Технически университет


Георги Стефанов, Ръководител на Програма "Климатични промени и Зелена икономика", WWF България


Даниела Димитрова, Председател на Обществен дарителски Фонд Стара Загора


Евгения Друмева, Главен редактор, Vesti.bg


Ралица Николова, Главен редактор, Информационен портал за неправителствените организации (НПО) в България


След като победителят е ясен, на следващ етап в Загорка Зелен Фонд 2016 е публичното онлайн гласуване, в което хората ще могат да изберат мястото на реализация на печелившия проект.


Никос Зоис, изпълнителен директор на "Загорка" АД, "Една от основните ценности на ЗАГОРКА е уважението към хората и грижата за природата и планетата. Загорка Зелен Фонд всяка година търси идеи за подпомагане устойчивото градско развитие на Стара Загора и региона. Загорка Зелен Фонд се превърна и в инициатива, която се асоциира със зелените идеи за по-ефективно използване на водните и енергийните ресурси."
Допълнителна информация за Загорка Зелен Фонд 2016 е налична на: www.zagorkacompany.bg


За Загорка Зелен Фонд


Инициативата Загорка Зелен фонд стартира през 2011 г. като част от програмата за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие на ЗАГОРКА – "Създаваме по-добър свят". През последните 5 години инициативата се провежда под формата на публичен национален конкурс за реализиране на зелени проекти на територията на Старозагорски регион. От 2014 г. в конкурса могат да участват и физически лица. Инициативата предвижда "Загорка" АД да изпълни със собствени средства най-добрия проект от конкурса, като за целта авторитетно жури оценява всички получени зелени идеи и излъчва победител.
От 2011 г. до сега "Загорка Зелен фонд" е предоставила безвъзмездно над 300 000 лв. за устойчивото развитие на местната общност.


За "Загорка" АД


Пивоварна Загорка е създадена преди повече от 110 г. в Стара Загора. Още от откриването на "Бирарията" през 1902 г. от д-р Кожухаров, пивоварната се превръща в символ на града, а Загорка в любимата бира на поколения българи.


През 1994 г. "Загорка" АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN. От тогава до днес, в продължение на 20 години, повече от 133 милиона Евро са инвестирани в "Загорка" АД за модернизация на процесите и увеличаване на производствения капацитет. Днес пивоварната в Стара Загора е една от най-модерните в региона на Централна и Източна Европа.


Като част от семейството на HEINEKEN и водещ български производител на бира, "Загорка" АД се ангажирана да развива своя бизнес устойчиво и отговорно, като се фокусира върху няколко ключови области, които са и пряко свързани с бизнеса на компанията, където тя може пряко да повлияе: опазване на водните ресурси, намаляване на въглеродни емисии, устойчиви ресурси, развитие на местните общности, безопасност и здраве, и отговорна консумация. През 2013 г. МОСВ отличава "Загорка" АД с наградата "Зелена България" за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда.


Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Zagorka, Heineken, Ариана, Amstel, Stolichno, Desperados, Kaiser, Starobrno и Strongbow. Иновацията, която обогати портфолиото на компанията през 2015 е Загорка Ретро. Zagorka Maxx е предложението за любителите на бира с 0.0% алкохол. Други продуктови предложения със специални вкусови качества са Amstel Premium Pilsener и Stolichno Weiss - нефилтрирана пшенична бира.
За повече информация за компанията и нейните продукти: www.zagorkacompany.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK