Endava и ISDC обявиха обединението си с цел по-нататъшно разрастване и затвърждаване на лидерска позиция на глобалния пазар на ИТ услуги

Endava и ISDC обявиха обединението си с цел по-нататъшно разрастване и затвърждаване на лидерска позиция на глобалния пазар на ИТ услуги

© ISDCСтатията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

ISDC – компания за софтуерен инженеринг с около 300 служители в Холандия, България и Румъния, и Endava – софтуерна компания с глобално присъствие на международния пазар, се обединиха. Сливането ще даде възможност за по-нататъшно разрастване и затвърждаване на лидерската позиция в предоставянето на висококачествени ИТ услуги, фокусирани основно върху корпоративни клиенти от цял свят. След официалното присъединяване на ISDC към Endava Group, служителите на компанията наброяват общо 3300 души. Това включва мрежата от офиси във Великобритания, Холандия, Германия и САЩ, както и в стратегическите локации с фокус върху изпълнение на проекти за разработка на софтуерни решения, разположени в България, Румъния, Сърбия, Македония, Молдова и Колумбия.


Съвместната дейност на двете компании ще увеличи бизнес възможностите на Endava по отношение на разрастващия се набор от международни клиенти. Сред тях са някои от световните лидери в множество сектори като финанси, застрахователна дейност, телекоми, медии, технологии, дистрибуторски мрежи и туризъм.


Това обединение идва след поредица от успешни сливания през последните 3 години от страна на Endava както в Европа, така и в Северна Америка.


Еди Вермейър, CEO, ISDC:


"Надяваме се, че с присъединяването към Endava ще продължим традициите на ISDC в разработката на висококачествен софтуер, предоставяйки задълбочените ни познания и изградените близки партньорски взаимоотношения с нашите клиенти. Двете компании имат еднакъв бизнес модел, обща визия и споделени ценности, както и близко разбиране по отношение на гъвкавия "agile" подход за разработка на софтуерни приложения."


Джон Котърел, CEO, Еndava:


"Обединението на двете организации ще подобри стойността и качеството на услугите, които Endava предоставя на нашите клиенти чрез надграждане на доказания ни опит в областта на финансовия сектор и експертизата ни по отношение на най-актуалните към момента технологии. Нашата цел е да гарантираме на потребителите на услугите ни още по-широк достъп до висококвалифицирани ИТ специалисти на световно ниво, да осигурим възможно най-доброто кариерно развитие на експертите ни и да продължим да бъдем предпочитания работодател на пазарите, на които оперираме."


Екипите на ISDC ще затвърдят значително присъствието на Endava в две основни локации, които са от ключово значение за стратегията на компанията. След обединението, най-големият ѝ към момента център за разработка на софтуер, разположен в Румъния, ще наброява 1900 служители.


Навлизането в България – локация, обект на стратегически интерес за Endava, е разпознато от компанията като добра възможност за разширяване на цялостната експертиза и бъдещ растеж на територията на страната, най-вече поради доказания профил, професионалната репутация и потенциала на българските ИТ специалисти.


Endava си поставя за цел да се разрасне и в София толкова бързо, колкото и в другите си офиси по света, стремейки се да се превърне в предпочитан работодател, какъвто е на другите си локации в региона.


Повече за ISDC:


ISDC e софтуеренa компания, предоставящa високотехнологични решения за бизнес потребностите на корпоративни клиенти, в съответствие с най-актуалните към момента IT тенденции. Заедно с екипите си в Румъния и България, ISDC има 25 години опит в успешното изпълнение на IT проекти, свързани с модернизация, интеграция и миграция. Дългогодишните партньорски отношения и близкото сътрудничество с клиентите на компанията изграждат портфолио с широка гама от експертни познания и множество успешни проекти в областта на разработката на софтуерни приложения, експертни анализи и услуги. Основният фокус на ISDC са клиенти от финансовия сектор и иновативни организации от други индустрии.


Повече за Endava:


Еndava e частна компания за предоставяне на IT услуги с над 15 години опит в работата с някои от световните лидери от финансовия, застрахователния, телеком и медийния сектор, както и в дистрибуторските мрежи и туризма. Endava e надежден и дългогодишен партньор в процеса на бизнес развитието и необходимите дигитални трансформации, в съответствие с актуалните нужди на настоящите и бъдещите крайни потребители.


Endava разполага с над 3000 висококвалифицирани специалисти в мрежата от офиси в САЩ и западна Европа, както и в стратегическите локации с фокус върху проекти за разработка на софтуерни решения, разположени в България, Румъния, Сърбия, Македония, Молдова и Колумбия.


Едновременно с инвестициите за изграждане на дългогодишни близки партньорски взаимоотношения с клиентите си, Еndava разпознава важността от удовлетворението на експертите си и осигуряването на възможно най-доброто кариерно развитие. Endava e утвърден предпочитан работодател, избран като такъв от най-добрите технически експерти на пазарите, на които оперира.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK