NN България, 5KmRun и SOS Детски селища те предизвикват да бягаме заедно, защото "Твоят километър е важен!"

NN България, 5KmRun и SOS Детски селища те предизвикват да бягаме заедно, защото "Твоят километър е важен!"

© SOS Детски селищаСъдържание от SOS Детски селища. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Месец октомври ще бъде месец на семейните бягания, посветен на каузата на SOS Детски селища България. Мотото на семейните бягания ще бъде "Твоят километър е важен!", а участието на всички ще бъде обвързано с благотворителна кауза – за всеки пробяган километър на всеки финиширал по 5-километровото трасе участник NN България ще дари по 1 лв. за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца и такива, които са в риск да загубят закрилата на своите родители.


В четири поредни съботни дни ще се състоят семейни бягания в парковете на най-големите градове в страната. В тях ще могат да се включат семейства без ограничения за възраст, пол, брой членове или предишен опит в бягането. Тези, които се затрудняват да тичат, могат да ходят в компанията на свои близки, домашни любимци или с бебета на гръб/ в детска количка.


Датите на семейните бягания са, както следва:
Пловдив – 1 октомври – Гребна база (Централни трибуни), 9 ч.
Варна – 8 октомври, Морска градина (под Летния театър), 9 ч.
Бургас – 15 октомври, Морска градина (под Пантеона), 9 ч.
София – 22 октомври – Южен парк (Паметника с птиците, след централния вход), 9 ч.


Желаещите да се включат в тях трябва да се регистрират на www.5kmrun.bg.
Много благородна и социално отговорна, идеята с тези бягания е да обединим семейството в преносен и в буквален смисъл, като поканим възможно повече негови членове да бягат заедно и в същото време да помогнем за осигуряване на семейство и здравословна среда за развитието и израстването на деца, лишени от родителска грижа.


Заповядайте да побягаме заедно, защото Вашият пробяган километър е важен, защото сплотявате Вашето семейство, защото ще помогнете на деца, лишени от родителска грижа.


Oт края на 2015 г. NN България е спонсор на две инициативи - NN Kids Run и NN Family Run - в партньорство с 5KmRun - сдружение, организиращо бягания в парковете на големите градове на страната. Ангажиментът на NN България е продължение на усилията на NN Group да подкрепя активния начин на живот чрез спонсорство на различни спортни мероприятия в сферата на бягането в държавите, в които осъществява своята дейност. Сред спонсорираните събития са големи и по-малки спортни бегачески форуми в цяла Европа – маратони, полумаратони, свободни бягания. Чрез подкрепата на детското и семейното бягане в България NN цели да насърчи активността, здравословния начин на живот и общуването в семейството. Месецът с бегачески събития, подкрепени от NN България, ще завърши с традиционното детско бягане NN Kids Run в Южния парк в София на 29.10.2016 г.


За SOS Детски селища България


Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск, като се стреми да осигури пълен с обич дом за всяко дете. Сдружение SOS Детски селища България е част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 1 000 000 деца в 134 страни по света.
От 1990 г. SOS Детски селища България осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца и такива, които са в риск да загубят закрилата на своите родители.


За NN


NN Group е компания за застраховане, пенсионно осигуряване, управление на активи и банкиране със силно, предимно европейско присъствие, с 15 милиона клиенти в 18 страни. Акциите на NN Group се търгуват на фондовата борса Euronext в Амстердам и са част от основния борсов индекс AEX 25 на най-големите холандски компании.


В България NN Пенсионно осигуряване и NN Животозастраховане помагат на над 390 хиляди индивидуални клиенти да планират финансовото си бъдеще, както и на над 300 корпоративни клиенти да осъществяват програми за мотивиране и ангажиране на служителите си. NN предоставя финансови решения и консултира своите клиенти за управлението на личните им финанси в пет области: инвестиционно, пенсионно, застрахователно, данъчно и наследствено планиране.


За 5kmrun


5kmrun е сдружение с нестопанска цел, което цели да изгради леснодостъпни условия за непрофесионално организирано тичане.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK