NN България, 5KmRun и SOS Детски селища те предизвикват да бягаме заедно, защото "Твоят километър е важен!"

NN България, 5KmRun и SOS Детски селища те предизвикват да бягаме заедно, защото "Твоят километър е важен!"

© SOS Детски селищаИзбори 2022

Съдържание от SOS Детски селища

Месец октомври ще бъде месец на семейните бягания, посветен на каузата на SOS Детски селища България. Мотото на семейните бягания ще бъде "Твоят километър е важен!", а участието на всички ще бъде обвързано с благотворителна кауза – за всеки пробяган километър на всеки финиширал по 5-километровото трасе участник NN България ще дари по 1 лв. за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца и такива, които са в риск да загубят закрилата на своите родители.


В четири поредни съботни дни ще се състоят семейни бягания в парковете на най-големите градове в страната. В тях ще могат да се включат семейства без ограничения за възраст, пол, брой членове или предишен опит в бягането. Тези, които се затрудняват да тичат, могат да ходят в компанията на свои близки, домашни любимци или с бебета на гръб/ в детска количка.


Датите на семейните бягания са, както следва:
Пловдив – 1 октомври – Гребна база (Централни трибуни), 9 ч.
Варна – 8 октомври, Морска градина (под Летния театър), 9 ч.
Бургас – 15 октомври, Морска градина (под Пантеона), 9 ч.
София – 22 октомври – Южен парк (Паметника с птиците, след централния вход), 9 ч.


Желаещите да се включат в тях трябва да се регистрират на www.5kmrun.bg.
Много благородна и социално отговорна, идеята с тези бягания е да обединим семейството в преносен и в буквален смисъл, като поканим възможно повече негови членове да бягат заедно и в същото време да помогнем за осигуряване на семейство и здравословна среда за развитието и израстването на деца, лишени от родителска грижа.


Заповядайте да побягаме заедно, защото Вашият пробяган километър е важен, защото сплотявате Вашето семейство, защото ще помогнете на деца, лишени от родителска грижа.


Oт края на 2015 г. NN България е спонсор на две инициативи - NN Kids Run и NN Family Run - в партньорство с 5KmRun - сдружение, организиращо бягания в парковете на големите градове на страната. Ангажиментът на NN България е продължение на усилията на NN Group да подкрепя активния начин на живот чрез спонсорство на различни спортни мероприятия в сферата на бягането в държавите, в които осъществява своята дейност. Сред спонсорираните събития са големи и по-малки спортни бегачески форуми в цяла Европа – маратони, полумаратони, свободни бягания. Чрез подкрепата на детското и семейното бягане в България NN цели да насърчи активността, здравословния начин на живот и общуването в семейството. Месецът с бегачески събития, подкрепени от NN България, ще завърши с традиционното детско бягане NN Kids Run в Южния парк в София на 29.10.2016 г.


За SOS Детски селища България


Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск, като се стреми да осигури пълен с обич дом за всяко дете. Сдружение SOS Детски селища България е част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 1 000 000 деца в 134 страни по света.
От 1990 г. SOS Детски селища България осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца и такива, които са в риск да загубят закрилата на своите родители.


За NN


NN Group е компания за застраховане, пенсионно осигуряване, управление на активи и банкиране със силно, предимно европейско присъствие, с 15 милиона клиенти в 18 страни. Акциите на NN Group се търгуват на фондовата борса Euronext в Амстердам и са част от основния борсов индекс AEX 25 на най-големите холандски компании.


В България NN Пенсионно осигуряване и NN Животозастраховане помагат на над 390 хиляди индивидуални клиенти да планират финансовото си бъдеще, както и на над 300 корпоративни клиенти да осъществяват програми за мотивиране и ангажиране на служителите си. NN предоставя финансови решения и консултира своите клиенти за управлението на личните им финанси в пет области: инвестиционно, пенсионно, застрахователно, данъчно и наследствено планиране.


За 5kmrun


5kmrun е сдружение с нестопанска цел, което цели да изгради леснодостъпни условия за непрофесионално организирано тичане.

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK