10-то издание на конференцията BalREc ще събере най-големите от сектора на недвижимите имоти и инвестициите

10-то издание на конференцията BalREc ще събере най-големите от сектора на недвижимите имоти и инвестициите

© BalREcСъдържание от BalREc. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На 10 ноември в Sofia Event Center за десети пореден път ще се проведе конференцията за инвестиционни проекти и пазар на недвижими имоти BalREc. През целия ден над 30 експерти, анализатори и компании ще обсъждат теми като икономика и инвестиционна среда, пазар на офиси, индустриални площи и жилища, а големите компании ще представят ключовите си проекти и плановете си за бъдещи инвестиции.


Стартът ще е с панела "Икономика и инвестиционна среда 2016", в който ще присъстват въпросите за рисковете при реализацията на нови проекти на пазара у нас; индустриите с ключово влияние върху имотния пазар; развитието на инфраструктурата и градската средa на София, както и актуалната тема за влиянието на стрес тестовете на банките и финансовите институции върху пазара на имоти. Сред участниците са компании като Garitage Investment Management (инвеститори в мащабния проект Garitage Park), Terra Tour Service (специализирана в инвестиции и изграждане на туристически обекти, включително и първия у нас хотел от веригата Hyatt), Colliers International и Forton (водещите консултантски компании в сектора на бизнес имотите), KPMG Bulgariа, както и турската компания "Гаранти Коза", която стои зад мащабния проект "Гранд Каньон" в столичния квартал "Младост".


Дискусията ще продължи с два модула, посветени на пазара на офиси – "Търсене, предлагане и предизвикателства" и "Инвестиции и нови концепции". Специалистите ще разгледат начините, по които градовете в страната отговарят на насочилите се към тях компании; посоката, в която ще се промени офис картата на столицата; ще разгледат връзката между развитието на IT и аутсорсинг индустриите върху изискванията на офис наемателите и ще направят прогнози кога можем да очакваме нов продукт в офис сегмента. В двата панела ще участват представители на лидери в областта като бизнес комплексите Expo 2000 Office Park и Polygraphia Office Center, както и TELUS International Europe (един от най-големите доставчици на на BPO и ITO услуги в Източна Европа).


В четвъртия панел "Пазар на жилища" участниците ще направят ретроспекция за пазара през изтичащата година и ще споделят очакванията си за следващата; ще анализират как се променят изискванията на купувачите и означава ли стабилизирането на цените балансирано бъдеще за пазара. Участие ще вземат жилищният комплекс Residential Park Sofia, строително-инвестиционната компания "Бигла 3", изградила десетки луксозни и жилищни имоти в страната, Green Life Development & Resorts - строително-инвестиционна компания с 10-годишна история и лидер на пазара на ваканционни имоти, BLD (строително-инвестиционна компания, специализирана в изграждането на качествени жилищни проекти), Имотека (най-новата компания в групата на AG Capital, която само за година се нареди сред лидерите на пазара в София) и др.


В "Пазар на индустриални площи" организатори и участници търсят отгвори на въпроси като: Кои са основните критерии при търсенето на модерни индустриални и логистични площи? Как развитието на инфраструктурните проекти промени индустриалната карта на страната? Кои са другите градове/райони, които могат да постигнат успеха на Пловдив/Тракия икономическа зона като индустриален хъб?
На финала експертите ще разгледат пазара на търговски площи заедно с мениджъри от компаниите Revetas Capital (инвестиционния фонд – собственик на Park Center), Markovo Tepe Mall, както и бързоразвиващата се търговска верига ДМ България ЕООД. Темите в панела са посветени на важните аспекти, които дават конкурентни предимства при вече установения пазар, моделите за преструктуриране и репозициониране на търговски центрове, потенциала за развитие на retail паркове в България, а специално внимание ще бъде отделено на Пловдив - най-динамичния град на мол-картата в страната.


Регистрацията за събитието става онлайн на този адрес.


Пълна програма на събитието можете да намерите тук.


За BalREc:


От създаването й през 2006 г. конференция BalREc като най-влиятелната публична платформа за дискусия в сектор недвижими имоти и инвестиции събира високо ниво представители от най-активните компании от сферата на инвестиционните проекти в България: инвеститори и инвестиционни фондове, банки, консултанти, правни компании, асет мениджъри и др., с цел да дискутират и анализират пазарните тенденции и прогнози по отделните сегменти – офис, търговски, индустриални, жилищни и ваканционни проекти, икономическия климат като фактор за развитието на проектите, предизвикателствата, които инвеститорите срещат, добрите практики при управление на активите и актуалните модели за пазарна реализация.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK