Киноадреналин, награди и силен финал на Седмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал

Киноадреналин, награди и силен финал на Седмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал

© София Индипендънт Филм ФестивалСъдържание от София Индипендънт Филм Фестивал. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Един от най- впечатляващите филми в програмата на Седмия София Индипендънт Филм Фестивал – емционалният и автентичен "Американски мед" на британката Андреа Арнолд получи наградата на публиката "Независим дух на София" и бе оценен с най-много гласове за най-добър игрален филм. Призът ще бъде връчен на екипа, създал филма отвъд Окена.


Наградата на публиката "Независим дух на София" за най-добър документален филм отиде при "Щастливият филм" в лицето на режисорите Хилман Къртис, Бен Наборс и Стефан Загмайстер като те ще се я получат съвсем скоро в САЩ.


Наградта "Независим дух на София" e трофей, изработен от българския художник Стефан Николаев, който от години работи в Париж.


За първи път, в рамките на фестивала бе връчена наградата за най-добър български късометражен филм, отсъдена от Българската Асоциация на филмовите режсьори. Наградата, определена от жури в състав: Костадин Бонев- режисьор, Галина Тонева – продуцент и Павел Веснаков – режисьор бе връчена на филма "Любов" в лицето на режисьора Боя Харизанова, сценариста Симеон Венциславов и оператора Виктор Роев.


Специален диплом получи филма на Уенди Сейб "How You See it", който ще бъде връчен на режисьорката в Ню Йорк след броени дни.


Наградата на първата пичинг сесия за проект в развитие бе връчена на "Прасето" в лицето на режисьора Драго Шолев и продуцента Елена Мошолова.


Наградата, осигурена от Nu Boyana Film Studios се изразява в 50 000 Евро в услуги и 5000 Евро в брой при затваряне на бюджета. Наградата е присъдена от комисия в състав: Ярив Лърнър, изпълнителен директор на "Ню Бояна Филм", Милко Лазaров, режисьор и Севда Шишманова, програмен директор на БНТ 1.


Прокетът на Драго Шолев печели и включване в шортлистата на Independent Film Week 2017, както и едногодишно онлайн членство в IFP.


Седмото издание на София Индепендънт Филм Фестивал се осъществи в партньорство със Столична община, НДК и Зайтгайст Венчърс.


Тази вечер, имате шанс да гледате още няколко от филмите във фестивалната програма в кината: Одеон, Дом на киното и Люмиер.


Повече информация и детайли можете да научите от нашия уебсайт.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK