100% безупречни проби на горивата Shell при проверките на SGS

100% безупречни проби на горивата Shell при проверките на SGS

© Shell BulgariaСъдържание от Shell. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Независимият световен лидер за проверка, изпитване и сертифициане SGS, признат за световен еталон за качество и почтеност обяви, че няма регистрирано нито едно отклонение при параметрите на горивата Shell в България при над 290 спонтанни проверки на бензинoстанциите от началото на програма "Знак за качество" през февруари тази година до сега. От SGS допълниха, че дори не е имало съмнение за несъответствие, поради което да се е налагало втора проба.


"Като лидер в контрола на качеството, вярваме, че нашите независими услуги добавят значителна стойност за клиентите на Shell България. Нашата методология, основанa на международен опит и знания ни дава възможност не просто да следим задължителните параметри на горивата, които са част от регулаторните изисквания, но и да правим допълнителни анализи за микробиологично замърсяване на дизеловите горива, които се осъществяват за първи път в страната." допълни Цветан Томицин, началник на отдел Нефтопродукти, газове и химикали в SGS България.


Shell България въвежда проверката за евентуално микробиологично замърсяване на дизеловите горива още от началото на прилагането на програмата "Знак за качество" и е единствената петролна компания в страната, която прилага този метод, който не е част от задължителните регулаторни изисквания. В нормални условия биокомпонентът в дизеловите горива създава предпоставки за развитието на микроорганизми, които образуват невидим слузест слой и променят филтруемостта на горивото.


Провеждането на това изследване е препоръчително, тъй като веднъж замърсено, горивото заразява всичко по пътя си – тръбопроводите, цистерните и резервоарите на клиентите, а изчистването на микроорганизмите е изключително трудоемка и скъпа процедура. Изследването на този параметър е регулярна практика в страни като Германия, където петролните компании редовно проверяват горивата за наличие на микробиологично замърсяване.


100% безупречни проби на горивата Shell при проверките на SGS

© Shell Bulgaria


"Нашата амбиция да ползваме опита на страни като Германия по отношение на добри практики при контрола на горивата е породена от непрестанния ни стремеж да предлагаме на клиентите висококачествени продукти и услуги и да търсим нови начини, с които да постигнем допълнителна сигурност за тяхното качество." сподели Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.


Инициативата "Знак за качество" е най-обстойната програма за инспектиране и сертифициране на качеството на горивата на пазара в България и не съществува друга подобна прозрачна програма за мониторинг на бензиностанциите, която да включва спонтанни проверки и анализ на място.


Процедурата в програмата за контрол на качеството на горивата на Shell България е изградена и структурирана на корпоративно ниво в седалището на SGS в Женева и ползва интернационалния опит на компанията. За проекта в страната е създадена специално оборудвана мобилна лаборатория под знака на SGS, която посещава без предварително предупреждение бензиностанциите Shell и анализира на място 7 параметъра на бензиновите и 7 параметъра на дизеловите горива. Анализът в мобилната лаборатория се прави с високотехнологични уреди от специалисти на SGS, които контролират параметри на бензина като октановo числo, сяра, парен натиск, дестилационни характеристики и др. При горивата за дизеловите двигатели анализът се прави на показатели като плътност при 15°С, пламна температура, съдържание на вода, сяра и др. Осигурена е прозрачност на данните, получени от проведените анализи чрез постоянно обявяване и актуализация на резултатите от тестовете на всяка бензиностанция на сайта www.shell.bg и на съответния търговски обект.


Инициативата "Знак за качество" е част от световната стратегия на Shell за все по-добро обслужване и усъвършенстване на горивата, които предлага. Компанията непрекъснато търси нови начини, с които да развива и надгражда безкомпромисната си система за контрол на качеството, за да отговори на постоянно нарастващите изисквания на клиентите. Разработването на нови инициативи като "Знак за качество" е естествено продължение на усилията на Shell да осигури на шофьорите спокойствие на пътя и максимално удоволствие от пътуването.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK