Мария Грашнова поема поста Главен изпълнителен директор на Dentsu Aegis Network за Балканите

Мария Грашнова, Главен изпълнителен директор на Dentsu Aegis Network за Балканите

© Dentsu Aegis Network

Мария Грашнова, Главен изпълнителен директор на Dentsu Aegis Network за БалканитеСъдържание от Dentsu Aegis Network

Dentsu Aegis Network днес обяви назначението на Мария Грашнова, Главен изпълнителен директор на Dentsu Aegis Network България, на поста Главен изпълнителен директор на Dentsu Aegis Network за Балканите. Тя ще отговаря пряко пред Ларс Бо Йепенсен, Главен изпълнителен директор на групата за Северна, Централна и Източна Европа.


На новосъздадената позиция, Грашнова ще бъде отговорна за контрола на развитието и изпълнението на бизнес стратегията на Dentsu Aegis Network в десет държави на Балканите - България, Румъния, Хърватия, Словения, Сърбия, Черна гора, Македония, Албания, Босна и Херцеговина и Косово.


Назначението й на новата позиция влиза незабавно в действие, като тя ще продължи да изпълнява и досегашните си задължения като Главен изпълнителен директор на групата за България, и ще се присъедини към екипа на Изпълнителния борд на Dentsu Aegis за Северна, Централна и Източна Европа.


Досега Мария Грашнова се радва на силна и успешна кариера в Dentsu Aegis Network. Тя се присъединява към групата като Управляващ директор на новосъздадената през 2012 г. Carat България. През 2015 г. е повишена в Главен изпълнителен директор на Dentsu Aegis Network България, след успешното стартиране и развитие на медийните брандове Vizeum (през 2013 г.) и iProspect (през 2014 г.).


Ларс Бо Йепенсен, Главен изпълнителен директор на Dentsu Aegis Network за Северна, Централна и Източна Европа, коментира новото назначение на Мария Грашнова така: "Мария успешно и последователно управалява разрастването и трансформацията на мрежата ни вече много години и демонстрира уникален талант в управлението и задържането на ангажираността на нашите служители в България. Напълно съм уверен, че комбинацията от лидерските умения на Мария и дълбокото й познаване на Балканските пазари, ще повиши качеството и чисто географския отпечетък, който нашите агенции ще оставят в региона през следващите години."


Мария Грашнова, Главен изпълнителен директор на Dentsu Aegis Network за България и Балканите, също каза: "Гордея се и се вълнувам, че поемам ролята на изпълнителен директор на групата за Балканите и ще отговaрям за бизнеса ни в един от най-динамичните и пълни с потенциал региони в Европа. С подкрепата на Ларс Бо и лидерските екипи във всяка една от Балканските страни, с много от които се познаваме добре, съм уверена, че ще запазим силната инерция, която подхранваше нашия успех до момента и ще засилим сътрудничеството между агенциите си в региона, което от своя страна ще помогне и повиши потенциала на нашите клиенти да постигат своите бизнес амбиции."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK