Кампанията Silvae's DEVents започна при голям интерес

Съдържание от Силвае технолоджис

Голям интерес привлече първото събитие от инициативата Silvae's DEVents на русенската софтуерна фирма "Силвае технолоджис" (Silvae Technologies). Кампанията е насочена към общността на информационните и компютърни технологии, а първата лекция бе посветена на дизайна на игрите.


Благодарение на домакинството на Русенския университет десетки млади хора, за които програмирането и геймърството са любопитни теми, участваха в лекцията на Йордан Георгиев "Дизайн на игрите и системите в тях".


Йордан е програмист, който от седем години се занимава с игрова разработка, а последните пет от тях посвещава на дизайна на игри и игрови системи. Работил е за компаниите VMware, Uber и няколко start up-a. Публикувал е 7 разработени от него игри и е реализирал още стотина проекта на различни други идеи. Освен това изучава психология и дизайн на игри с цел повишаване на продуктивността на личности и компании, което го прави още по-интересен лектор и събеседник.


Той представи пред русенската публика детайли от начина на комбиниране на софтуер, визуализация и емулация на широк спектър от идеи и концепции в изграждането на всяка игра. Участниците в лекцията не пропуснаха шанса да зададат въпросите си на един от практиците, който стои зад създаването на игри, които ни задържат дълго пред компютрите и конзолите, изгубили представа за времето.


"Събитието мина чудесно. Над 60 души се появиха и продължаваха да идват дори и след началото на лекцията. Сесията с въпроси и отговори беше много активна. В нея успяхме освен да изясним малкото неясни елементи по презентацията, а и да дискутираме няколко допълнителни теми, които смятам, че обогатиха лекцията като цяло", сподели Йордан Георгиев.


Кампанията Silvae's DEVents ще се състои от поредица събития. "Вярваме, че това е начинът да се генерира промяната и да се достигне ново ниво на експертен опит - с подкрепа за ИТ общността", споделят инициаторите от "Силвае технолоджис". Предвижда се при следващи събития да се осигури live stream, за да могат повече изкушени от програмирането да се включат. Обмисля се и създаването на специален канал в You tube, където да се следят темите и лекциите.


Програмистът Йордан Георгиев сподели, че по негово мнение е поставил едно добро начало на кампанията и интересът, който е видял в публиката, го мотивира отново да дойде в Русе и да се включи с друга тема в събитията на "Силвае".


"Много сме щастливи поради броя на хората, които присъстваха на събитието. Това доказва, че има нужда от интересни теми", каза изпълнителният директор на "Силвае технолоджис" Руди Ван ден Бос. Той допълни, че в Русе има жизнена общност на софтуерни разработчици и затова компанията ще кани периодично интересни лектори в града - за да обсъждат по-общи въпроси и за някои по-специализирани теми. "Цялата концепция на Silvae's DEVents е да се внесе нов поглед или нови идеи, които да вдъхновят софтуерната общност", допълни Ван ден Бос.


"Силвае технолоджис" има повече от десет години опит в предоставянето на софтуерни услуги чрез отдалечени екипи. Тя е създадена с белгийски капитал и осигурява на всеки свой клиент точния ресурс, който ще му помогне да управлява дистанционно екип, напълно отговарящ на неговите изисквания към съответния професионален профил. До момента специалистите на фирмата, чието седалище е в Русе, са реализирали по този метод над 100 проекта за своите клиенти от различни точки на Европа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK