Защо работата в БТЛ си заслужава - толерантност към всеки човек и възможности за кариерно израстване

Защо работата в БТЛ си заслужава - толерантност към всеки човек и възможности за кариерно израстване

© BTL Industies BulgariaСъдържание от BTL Industries Bulgaria. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Пазарът на труда през 21 век вече изглежда по-различно в сравнение с преди 20 години. Днес младите специалисти са по-мотивирани и отдадени на професията си, когато разполагат с повече свобода на действие и могат да я проявяват в приятна, интелигентна среда, която не поставя ограничения като твърдо работно време и невъзможни срокове за изпълнение на задачите.


Работата на смени е отживелица


Мнението, че традиционната работна смяна от 8 до 5 поставя твърде ограничителни рамки за човешката продуктивност и потиска творческата инерция, започва да се споделя от все повече хора, в т.ч. инженери, дизайнери и други специалисти с малък или богат професионален опит. Добрата новина е, че се наблюдава постепенно увеличение на броя на работодателите в България, които гледат на служителите си като на ценни кадри, които заслужават уважение, а не на роби, които да бъдат експлоатирани докрай.


По-гъвкаво работно време, по-висока продуктивност, по-добри резултати


Милиони специалисти и компании в развитите страни по света, отдавна са познали предимствата на гъвкавото работно време. Излизането извън рамките на традиционния работен ден е тенденция, на която немалко компании в България днес гледат с добро око. За съжаление, те са концентрирани предимно в София, а привилегията да си избират кога да започва и свърша работния ден имат само онези, които заемат по-високи ръководни постове. Служителите на по-ниски длъжности, чиято дейност е все така от значение за просперитета на фирмата, така и не успяват да се радват на тази свобода.


БТЛ – иноватори не само в технологиите, но и в работата с хора


БТЛ Индъстрийз са от тези компании в България, които възприемат съвременното тълкуване на гъвкавото работно време и го прилагат в практиката си. Компанията не прави разделение на служителите на йерархичен принцип. Всички могат да се възползват от опцията за гъвкав работен график, както работещите в склада и производството, така и заемащите по-високи длъжности.


Това, което кара някои компании да избягват политиката на гъвкаво работно време, е рискът от увеличаване на разходите за труд, което автоматично би довело до покачване себестойността на продукцията. Но в БТЛ Индъстрийз са намерили рационално решение за този проблем: назначават се повече хора.
Когато персоналът има нужното числено превъзходство, няма причина работната дейност да не върви. По този начин отпада и нуждата от работа на смени. От БТЛ ясно разбират, че работата на смени натоварва извънредно хората и поражда неудовлетворение.


Инженерната професия – пречки и възможности


Инженерната професия винаги се е радвала на обществен престиж, а днес интересът към нея е по-силен от всякога. За съжаление, образователната система не успява да покрие нуждите на бизнеса от достатъчно образовани и опитни инженерни кадри. Но нека не се поддаваме и на общата заблуда, че дипломата за висше образование е абсолютния връх за един професионалист. Придобиването на образователна степен, бакалавър, или магистър, дава началния тласък към едно по-задълбочено и специализирано учене, което продължава през целия професионален път.


Благодарение на компании със стабилни пазарни позиции като БТЛ, които имат пълна готовност да инвестират в България, за младите инженерни специалисти се открива чудесната възможност да разширяват своите технически умения.


БТЛ е чудесна отправна точка за тези, които биха искали да добият ценен опит и затвърдят знанията си в инженерните науки. Компанията назначава новодипломирани специалисти с малък или без никакъв стаж на стартова заплата, при това не минимална, като не спира да поднася най-различни стимули за професионално развитие - участия в семинари, вътрешно фирмени обучения и програми за задълбочаване на знанията в конкретна сфера и т.н.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK