Privia – нов начин да караш колата на мечтите си

Privia – нов начин да караш колата на мечтите си

© PriviaСъдържание от Privia. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Вече не е нужно да си купиш чисто нов луксозен автомобил, за да бъдеш зад волана му. Все по-популярна алтернатива е дългосрочният наем, който вече се предлага като услуга у нас от набиращата скорост родна компания Privia.


Дългосрочният наем, който най-често е за период между 12 и 60 месеца, за американците вече е предпочитания начин да караш луксозен автомобил: такива са 26.5% от новите автомобили от висок клас по пътищата в САЩ като над половината от тях са модели от 2017 на BMW, Audi и Mercedes-Benz. Големите плюсове на дългосрочния наем са по-ниски месечни вноски от всеки авто кредит и опцията да замениш колата си със следващ модел или да я върнеш след изтичане на договора, без притесненията за липсата на вторичен пазар за определени марки и модели в България. Всеки нов автомобил губи 20% от стойността си веднага след като напусне шоуруума, но в случая това вече не е грижа на клиента – той може просто да се наслаждава на колата на мечтите си без притеснения. Също така услугата идва с редица удобства – новите автомобили рядко се нуждаят от сервизна дейност, но когато се наложи, с това се занимава Privia, докато клиентът временно получава кола от същия клас за цялата продължителност на ремонта.


Разликата между услугата, която предлагат и традиционният начин за придобиване на нов луксозен автомобил, най-добре разясняват самите създатели на компанията – Васил Василев и Калин Йорданов, бизнесмени с няколко успешни проекта зад гърба си: "Компаниите за финансов и оперативен лизинг и дилърите на луксозни автомобили предлагат единствено инструменти за финансиране на автомобилите, които продават. В Privia предлагаме комплексна услуга, която посреща всички нужди на клиентите на едно място: дилърски отстъпки за автомобили с марките BMW, Audi, Mercedes-Benz и Porsche, както и високи остатъчни стойности, които освобождават клиента от това да се занимава с вторичната реализация на автомобила след изтичане на периода по договора за наем. Тежестта свързана с месечните вноски е минимизирана, а при фирмените автомобили се ползва пълен данъчен кредит по всички авансови и месечни вноски по договора за наем, както и цялостно аутсорсване на управлението на автопарка към Privia. Това включва всички ангажименти по автомобила свързани със сервизиране, застраховки, данъци, годишно обслужване и, не на последно място, професионална консултация от изключително опитния ни екип от специалисти по всички въпроси свързани с автомобила – от покупката до експлоатацията."


Неслучайно само за броени месеци Privia вече са отдали под наем рекорден брой автомобили като сред клиентите им са мултинационални компании като "Кола Кола" и "Фьорх България", както и лекари, архитекти и IT професионалисти. Те са официален партньор на DigitalK 2017 и осигуряват автомобилите за всички лектори и ВИП гости.


"Нашата единствена мисия е да освободим клиентите на луксозни автомобили от всички ненужни ангажименти свързани с покупката, експлоатацията и последващата вторична реализация на автомобилите, които ползват. При това без никакво допълнително оскъпяване.", допълват Васил Василев и Калин Йорданов, "Именно по този начин всичко свързано с покупката, поддръжката и последващата продажба се поема нас - специалистите в тази сфера, а за клиента остава единствено удоволствието от шофирането." При цени от 349 лева/месец за Mini Cooper от 2017, 999 лева за новата 5-серия на BMW и 629 лева/месец за последния Mercedes-Benz C-класа, новите луксозните коли никога не са били толкова достъпни у нас. Цялата ценова листа може да бъде открита на уеб сайта на компанията – privia.bg, заедно с актуалните промоции за месеца.


"Нашата цел е да караш новия модел на любимия си автомобил. Не догодина, не някой ден, а още утре.", коментират създателите на компанията. Не случайно слоганът им е "Ние сбъдваме коли" – Privia прави точно това.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK