Истински истории за града

Истински истории за града

© Перно Рикар България



Съдържание от Перно Рикар България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Всеки град има своя характер, своя език, своите знаци и истории и своите хора, които ги създават. Верни на мотото си StayTrue, oт Ballantine's стартират проект, в който разказват истинските истории на някои от най-големите български градове. #StayTrue историите са видяни през очите на Сдружение "ГИД" — автори на #soСофия — независим проект за брандинг на столицата, който събира детайли, съвременни гледни точки и букви от неговите улици и ги превръща в сувенири. В историите, споделени с Ballantine's, продължава търсенето на най-автентичните символи от живота на града.

В серия от видеа са представени най-разнообразните гледни точки на хората от улицата или на тези, които създават и съхраняват емблеми на града. Те не са задължително известни и понякога дори са анонимни, но са се превърнали във важен елемент oт ежедневния живот на своя град, защото са създали местата, които са станали знакови за него.


Истински истории за града

© Перно Рикар България


Седемте истории от поредицата #StayTrueSofia представят истинската история за столицата през очите на продавач на емблематичния площад Славейков, фотографа на People of Sofia, който всеки ден пресъздава истории за хората на София в снимките си, култовия анонимен джаз бенд от парка на Народния театър и гид на Sofia Free Tour, който вижда града през очите на туристите. София е погледната отдолу от обущар от отличителен за центъра на града клекшоп, и отгоре - от директора на Телевизионна кула Копитото. Нощната гледна точка за града е разказана през погледа на създателя на култовите клубове Строежа и Терминал 1.


#StayTrueTarnovo пък поглежда на старата столица от ъгъла на историческото му наследство през очите на проф. д-р Хитко Вачев – археолог, работил върху създаването на спектакъла "Царевград Търнов - звук и светлина". Съвременната гледна точка е разказана през погледа на Галин Попов, създателят на бар ТАМ, който домакинства всякакви събития - от DJ партита и концерти до срещи на учители.


#StayTrueVarna разказва за един от символите на града – делфинариума, през историята на дългогодишна дресьорка на делфини, и за друг символ, останал в сърцата на много от неорганизираните туристи в града – хостела Yo-Ho-Hostel, който домакинства множество събития, акции и изложби.


#StayTruеBurgas поставя фокус върху един от най-красивите символи на града – мостика, и историята на един от рибарите, който е там почти всеки ден от 40 години. В историите взима участие и самият кмет на Бургас – пазител и създател на неговите символи вече от 10 години.


#StayTruePlovdiv пък разказва за създателите на регионалния сайт PodTepeto.com и тяхната гледна точка за хората и новините на Пловдив. Културният живот на бъдещата Европейска стоилица на културата е видян през очите на Александър Секулов – драматург на Пловдвския драматичен театър и създател на две емблемачтични за културния живот места – Петното на Роршарх и Конюшните на Царя.


Всички те споделят с Ballantine’s кои са любимите им места, какви са съгражданите им и кое е най-характерното за техния град. A разговорите за града и неговите истински истории продължават на чаша Ballantine’s и със #StayTrue и #soSofia в социалните мрежи.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK