GUNA нискодозирана медицина

GUNA нискодозирана медицина

© -Съдържание от Интелект Фарма. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На 03.06.2017 г. (събота) в хотел "Маринела", София, за първи път в България ще бъде представен един съвсем нов и прецизен лечебен подход в дерматологията и ревматологията - GUNA Нискодозирана Медицина на италианската компания GUNA S.p.a., представлявана в България от "Интелект Фарма" ЕООД. Това е метод, даващ възможност за терапия с медикаменти в много ниски дози, което води до липса на странични действия и успешно третиране на такива социално значими заболявания като остеоартроза ("изшипяване" в ставите), остеопороза, ревматоиден артрит, фибромиалгия, витилиго, псориазис, атопичен дерматит и др. Гост-лектори ще бъдат водещият италиански дерматолог проф. Торело Лоти, Ръководител на Катедрата по Дерматология и Венерология на Университета в Рим, Италия и Алесандро Пера от GUNA S.p.a., Милано, Италия.


GUNA Нискодозирана Медицина е терапия, която за първи път използва ниски дози цитокини (като интерлевкини например), растежни фактори, хормони, невропептиди. Ниската доза дава възможност за профилактика и лечение без нежелани реакции. Цитокините са малки сигнални белтъчни молекули, които играят съществена роля в имунологичния отговор на организма, като възпаление, алергична реакция. В дадени случаи някои цитокини могат да бъдат в излишък, а други – в недостиг. Това нарушава баланса помежду им – проявява се болестният процес. GUNA нискодозираните цитокини и растежни фактори действат сигнално и по този начин възстановяват баланса между имунологичните субпопулации. Тази терапия е базирана на теорията на Психо-невро-ендокрино-имунологията – единството и взаимовръзката между системите в човешкия организъм.


Ниските дози в GUNA продуктите са много по-ниски от тези, използвани в обикновените лекарства. При GUNA са в нанограми (10-9 от грама) и фемтограми (10-15 от грама), каквито са всъщност и реалните концентрациите в човешкия организъм на цитокините и растежните фактори. По този начин GUNA продуктите действат физиологично.


GUNA нискодозираните цитокини са приготвени във вид на течност (в шишенца) и се дозират на капки, което ги прави още по-удобни и приятни за прием. Вече ги има в наличност и по аптеките в България.


Проф. Торело Лоти ще представи свой личен клиничен опит в лечението на витилиго, псориазис, атопичен дерматит. Той е ръководител на Европейски проект за лечение на витилиго, включващ и GUNA нискодозирани цитокини. България също е включена в този проект, като негов изпълнител е проф. М. Кадурина от Клиника "Евродерма", София.


Лаборатории Guna, Милано, Италия са известни в целия свят със своите лекарствени продукти, които са ефективни и без странични действия. Проучвания в областта на молекулярната биология и биохимия, приложени на лекарствени растения и биологични молекули (невропептиди, цитокини, хормони и фактори на растежа), са довели Guna до откриването на изключителните терапевтични възможности на активните съставки, използвани в нейните продукти. Използването на ниски дози е оста, около която се завърта Guna Pharmacology. Ефикасност без странични действия е резултатът от взаимодействието между ниските дози на активните компоненти и иновативната фармацевтична технология, наречена SKA (Секвенциална Кинетична Активация), разработена и стандартизирана от Лаборатории Guna.


Ексклузивен представител на продуктите на GUNA е българската компания "Интелект Фарма" ЕООД. Тя има вече 8-годишен опит в промоцията на иновативни медицински продукти и изделия на българския фармацевтичен пазар. Повече информация можете да намерете на www.intellect-pharma.com или на guna.bg

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK