Челик – фестивал на игрите на 10-ти и 11-ти юни в Морската градина на Варна.Съдържание от Челик. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Цветното забавление ще е в района на Морско казино и Обсерваторията от 10:00 до 18:00 ч. и в двата дни. В Челик – фестивал на игрите малки и големи ще играят на "Виждам, виждам", "Кральо, портальо", "Крокодиле, крокодиле", "Оракуле-боракуле", "Гори, гори кърпа", "Капитане, капитане, какво е морето?", "Двама са малко, трима са много", "Да бий, да бий", "Царю честити, колко е часът?" "Смешното котенце", "Бъз", "Замръзванка", "Гърнета", "Копче", "Пържолки", "Лимки"... По време на двата дни ще бъдат разказани и възстановени три фолклорни игри: "Челик сопа", "Комин" и "Карачка". Как се играят всички те е описано в сайта www.cheliksopa.com.


Специално за фестивала един от партньорите изработва карачките, а сопите за челик вече са готови. В двата фестивални дни предстои и семейно забавление, за което с партньорска подкрепа са осигурени дартс, чували за скачане, обръчи, хвърчила, пособия за рисуване – стативи и маркери, а за най-малките ще има настолни игри.


За събитието се набират и доброволци. Условието е да обичат да играят и да имат умението да събират различни деца в усмихнат и сплотен отбор. Тяхната задача в подкрепа на организацията ще бъде да разказват, показват и помагат на всички деца-участници в усвояване на игрите, а когато е необходимо и да играят заедно с тях. За доброволците са осигурени обяд и вода, всеки ще носи тениска на "Челик". В последната събота или неделя преди откриването на фестивала доброволци и екип ще играят заедно 20-те игри от легендата на "Челик – фестивал на игрите"."Играта е свободата да мечтаем, да дадем най-доброто от себе си за успеха на своя отбор; тя е първият ни опит, които имаме като деца в създаване на приятелства и вяра в другите. Желанието ни е не само да покажем на децата колко много игри могат да играят през лятото, но също така и да приобщят към тях своите родители, защото тези 20 стари игри, които някои наричат забравени, за мен остават незабравими....В тях родителите ще намерят онова дете, което е винаги играещо. Независимо от възрастта и въпреки нея", разказва организаторът на фестивала Яна Борисова.


Яна е дългогодишен журналист, а днес е ПР, посветен на проект, в който влиза с емоцията и вярването, че мечтите на децата порастват именно в играта и нейното споделяне. Проектът съществува като идея от три години, но през 2017-та намира истинските съмишленици, защото добрата реализация на всяка идея, която идва от сърцето, оживява във време, в което среща сърцати хора. В екипа на Челик – фестивал на игрите участват родители, професионално ангажирани в живота с дейности, в които добрите резултати са постигнати с всички онези умения, на които ни учат игрите: позитивно отношение и любопитство, честност, толерантност, екипност и творчество. Те са ПР, бранд дизайнер, видеограф, счетоводители, фотограф и журналист. Обединява ги мисленето, че играта е основа на всичко, в което животът намира забавление и е най-добрата форма на общуване, която ни учи да споделяме.


Повече за фестивала можете да научите в профила на събитието във Facebook: ЧЕЛИК фестивал на игрите и в сайта www.cheliksopa.com, където са описани правилата за участие във всички 20 игри в двата дни на фестивала на 10-ти и на 11-ти юни.


Контакт за желаещите да участват в игрите като доброволци: [email protected]

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK