Ръководство на FRODDO за купуване на детски обувкиСъдържание от Piedo. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Приблизително 98% от хората се раждат със здрави крака, но само 40% от тях продължават да имат здрави крака в зряла възраст. Има много причини стъпалата да страдат. Основната сред тях е свързана с неподходящите обувки.


Да сме обути удобно и здравословно – това е концепцията на верига магазини Piedo. Името Piedo е само на една година, но компанията е с многогодишен опит в сферата на ортопедичните обувки и стелки. В нашите магазини предлагаме компютърна диагностика на стъпалото с най-модерната и водеща световна технология iStep. Обувките и стелките за възрастни са произведени от американските компании Aetrex и Apex. Те са предназначени както за хора, чиито стъпала се нуждаят от специална грижа, така и за активни хора от всяка възраст, които търсят здраве и удобство в ежедневието си.


Едно от най-важните неща, на които опитът ни научи е, че грижата за краката започва с прохождането. Дълго търсихме това, което е едновременно добро и красиво за децата, което освен здраве, ще им носи радост и настроение. Намерихме го в детските обувки Froddo, чиито представител сме за България.


Ръководство на FRODDO за купуване на детски обувки

© Piedo


Марката Froddo


Froddo се произвеждат в Хърватия от фирма Иванчица. Компанията започва като малък бизнес през 1946г., основан от група обущари. Днес тя произвежда по 5000 чифта обувки на ден, а Froddo са популярни в целия свят с високото си качество и многообразие от цветове и модели.


Всяка обувка Froddo е направена от естествени материали, без вредни субстанции и съставки като Хром (VI). Конструкциите са съобразени с особеностите на всяка възраст – от раждането до юношеството. Номерацията за деца и юноши е от 17ти до 40ти, а за някои модели до 42ри номер. Обувките на Froddo за тийнейджъри са популярни както сред децата, така и сред техните родители.


Представяме накратко основните моменти от "Ръководството на Froddo за купуване на детски обувки".


Да изберем добри обувки за детето си е изключително важно, защото детските крака все още се развиват и растат. Детските крака могат да останат здрави, активни и ще се развиват правилно в обувки с високо качество. Такива обувки предпазват от увреждане стъпалата и глезените и поощряват спортната и физическа активност. А движението, от своя страна, допринася освен за доброто физическо развитие и за това детето да расте във форма и със самочувствие.­­­­­


Размерът


Обувките не бива да са нито много малки, нито прекалено големи. Идеалното разстояние между палеца и върха на обувката е 12 мм, което ще позволи пръстите на краката да се движат свободно. Това е важно за правилното развитие на детските крака.


Колко често трябва да се проверява размерът на стъпалото и обувките?
1-2 години - на всеки 2 месеца
3-4 години - на всеки 4 месеца
5-6 години - на всеки 6 месеца


Често двете стъпала имат различна дължина. Важно е да се пробват и двете обувки и да се купуват тези, които съответстват на по-голямото. Често по-големият крак е от обратната страна на ръката, с която­ детето пише.


Уверете се, че пръстите не са свити в обувката. Натиснете ги леко надолу с една ръка и се опитайте да усетите колко далеч ще стигнат с другата ръка.


Ръководство на FRODDO за купуване на детски обувки

© Piedo


Ето един лесен метод за проверка дали в обувката има достатъчно място за крака на детето:


- Нека детето застане върху парче твърд картон (босо или с чорап)


- Очертайте формите и на двата крака


- Добавете по 12 милиметра откъм палеца


- Свържете контура и изрежете


- Поставете изрязания картон в обувката - ако влезе лесно, това означава, че обувката е с правилния за вашето дете размер


Когато детето пробва обувките


Когато детето пробва обувките, е важно да се изправи и да направи поне няколко крачки с тях, за да се уверите, че са му удобни. Защо? Стъпалата са по-дълги, когато стоим изправени и по-къси, ако седим или лежим. При движение – ходене или тичане, краката се нуждаят от най-много място, а обувките трябва да осигуряват нужното за целта пространство.


Перфектното време за покупка на обувки е в следобедните часове, когато краката са малко по-подпухнали.


Взимайте детето с вас, когато му купувате обувки. За да изберете подходящата ширина, добре е да пробва различни модели. Нека то каже дали му е удобно, защото различните обувки се усещат по различен начин. По отношение на стила и модела, оставете детето да избере само и бъдете готови да правите компромиси.


Ръководство на FRODDO за купуване на детски обувки

© Piedo


Защо Froddo?


Всички обувки Froddo са съобразени с анатомията на стъпалото за всяка възраст. Колкото и време децата да прекарат в тях, ще се чувстват удобно. Анатомичното ходило нежно поддържа свода на стъпалото и позволява правилното му развитие.


Froddo използва естествена кожа, която е здравословна за развитието на детските крачета. Те се потят два или три пъти повече от тези на възрастните, тоест от огромно значение е да бъдат поддържани сухи, за да се избегне развитието на бактерии и гъбички. Естествените материали позволяват на краката да дишат, като осигуряват циркулация на въздуха в обувката. Хастарът е също от естествена кожа, памук или агнешка вълна, чиято мекота осигурява удобство, като заедно с това позволява проветряването на обувките.


Термоформованите бомбета осигуряват достатъчно пространство за здравословно и безпрепятствено развитие на стъпалото.


Твърдият заден форт оформя областта на петата и поддържа крака стабилен, а гъвкавото ходило поглъща удара при ходене.


През зимата краката ще останат сухи, защото FRODDO TEX предпазва от влага, дъжд и сняг. Ботите и ботушите с ТЕХ мембрана имат допълнителна водоустойчива мембрана, водустойчиви език и стелка, за да се запазят съвсем сухи.


Ръководство на FRODDO за купуване на детски обувки

© Piedo


Обувките Froddo можете да намерите в магазини Piedo на адреси:


София, бул. "Патриарх Евтимий" 63
/ срещу църквата "Св. Георги" и до сладкарница "Маркрит", на ъгъла с ул." Княз Борис I"/


София, ул. "Йосиф В. Гурко" 62
/ срещу Спортната палата, на ъгъла на бул. "Васил Левски" и ул ""Гурко, до кафе "STARBUCKS" /


Пловдив, ул. "Йоаким Груев" 38.
/ срещу Съдебната палата и до сградата на МВР, на ъгъла на ул. "Йоаким Груев" и бул. "6-ти септември"/


Уебсайт и онлайн магазин: www.piedo.bg
Facebook: Ортопедични обувки и стелки - Piedo

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK