Ясмин Леви идва с групата си на 21 октомври в Sofia Live ClubСтатията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

С наближаването на есента, постепенно заменяме "сцената" на безкрайния хоризонт, с тази на безграничното изкуство.


Вече за никого не е тайна, че изключителната Ясмин Леви ще изнесе своя първи концерт в България, със страстта на човек, който води след себе си хилядолетна история. Датата на събитието е 21 октомври, в Sofia Live Club.


През октомври, ще имаме възможността да се насладим на чувствените вокали на Ясмин и новата й група. Нейният дълбоко трогателен глас, разцъфва в акомпанимента на инструменти като флейта (Amir Shazar), перкусии (Ishay Amir), акустична и електрическа китара (Yechiel Hasson), и клавири (Nadav Biton). Певицата завладява сцената магически и умело ръководи музикантите, виртуози в многообразието от древни езици и стилове, така характерни за шоуто, което представят.


Ясмин Леви запазва и съживява най-красивите и романтични песни от ладино-юдео-испанската традиция. Нейният мощен глас, съчетава огнената страст на фламенкото с тоналността на близкоизточните турско-арабски ритми. С високият си професионализъм, придружаващите я инструменталисти, допринасят за богатството и уникалността на изпълненията й, също така, са нейни поддръжници в усилието й да спаси няколко века изчезваща история.


Ясмин ще пее в Sofia Live Club, след участията си на подиума на Националния театър в Лондон. Постановката, с която тя дебютира е Саломе и безспорно израелската дама, успява да запали още една звезда на небосклона на своята кариера. В София, ще я видим в класическото й амплоа, в изпълнение на страстни и нежни балади, с личния си, неподражаем мултикултурен стил.


Билети тук.
За подробности: фейсбук събитие.

Ключови думи към статията:

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах