"Бороспорт" организира уроци по безопасно катерене

"Бороспорт" организира уроци по безопасно катерене

© БороспортСтатията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Бороспорт", съвместно с двама от най-опитните катерачи в България Виктор Варошкин и Мартин Маровски, подготвя активен катерачен уикенд в събота и неделя, 16 и 17 септември. Занятията са подходящи за начинаещи и напреднали и са посветени на безопасното спортуване и боравене с инвентара. Уроците ще се проведат от 10 до 17 часа на скалите на обект "Водохващането". Минималната възраст за участие е 5 години, а записването ще става в Borovets Adventure Center в хотел "Рила" срещу символичната такса от 10 лв. Застраховката ще струва на участниците допълнителни 4 лв. на ден, а групата ще тръгне към скалите от Borovets Adventure Center в 9.30 часа.
Първият ден ще е посветен на начинаещите. Освен катерене, ще има и демонстрации за правилно боравене с устройствата за осигуряване. През втория ден Виктор и Мартин ще покажат на по-напредналите различни техники и по-сложни операции като спускане на пострадал и самоизвличане по въже.


Създадохме това събитие, за да съчетаем полезното с приятното – каза Виктор Варошкин. – Напоследък зачестиха инцидентите в катеренето в зала и навън, а много от тях се случват заради недоброто познаване на инвентара. Затова ще наблегнем върху сигурността в нашия спорт. Искаме също така да покажем, че в Боровец има отлични условия за катерене за начинаещи и средно напреднали. Скалните обекти са с много маршрути, с достъпни категории и са само на 15-20 минути от курорта. Същевременно са в планината, с чист въздух и прекрасни гледки.


От Боровец призовават участниците да бъдат облечени в спортни екипи, съобразени с температурите през септември в Рила. За дните на уъркшопа хотел "Рила" предлага специална оферта за настаняване. Преференциалната цена за една или две нощувки е 71.00 лв. за единична стая и 100.00 лв. за двойна стая, без задължителен минимален престой.
Повече подробности може да намерите във Фейсбук страницата на събитието.

Ключови думи към статията:

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах