Американският университет в България организира първото безплатно обучение по английски език за журналисти

Американският университет в България организира първото безплатно обучение по английски език за журналисти

© Американският университет в БългарияСъдържание от Американският университет в България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Американският университет в България организира първия у нас курс по английски език за действащи журналисти. Той ще се проведе от октомври 2017 г. до април 2018 г. в София. Курсът за напреднали е напълно безплатен и е насочен към представители от всички медии, както и към студенти по журналистика от 3-ти и 4-ти курс. Проектът се финансира от Посолството на САЩ в България.


Програмата на обучението е разделена на два модула. Първият, който покрива 5 седмици, се състои от специализирано езиково обучение, за да се надградят познанията по английски на журналистите. Вторият модул е 10 седмици и е концентритан във воденето на дискусии на чуждия език по актуални за професията теми.


"Идеята на целия проект не свършва до усъвършенстването на знанията по английски на журналистите. Целта ни е да се обсъдят и най-различни въпроси, които вълнуват медийната среда. Темите, разбира се, ще са разнообразни и ще обхващат всички ресори на журналистиката - вътрешно и външнополитически, бизнес, криминални, спортни и други. Още една от ползите, които намираме, е сближаването на представителите на различни медии.", коментира Климент Богданов, ръководител на програмата от Американския университет в България.


Всеки, който желае да се включи в курса, трябва да притежава ниво по английски B2 (Upper Intermediate), да изготви мотивационно писмо и CV на английски език и да ги изпрати на имейл.


Институтът по английски език на АУБ е лидер в езиковото обучение в Югоизточна Европа, а сферата на журналистиката е добре позната на университета - там активно се преподават различни предмети, свързани с журналистиката и масовите комуникации.


Повече информация за изискванията за кандидатстване може да намерите на сайта.


Тази програма е финансирана от Държавния департамент на САЩ. Мненията, констатациите и заключенията, посочени тук, са на автора и не е задължително да отговарят на тези на Държавния департамент на САЩ.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK