Непрочетена книга за здравето. Пътят на промяната. Ние победихме рака!

Непрочетена книга за здравето. Пътят на промяната. Ние победихме рака!


Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Твоческият подход в нашата Книга е необичаен. Той е смесица от информативна дидактика на важни знания за Здравето на човека, малко публицистика и откровен роман за предизвикателството "диагноза рак", което изживяхме и продължаваме да изживяваме с нашата Житейска Мисия в помощ на хората, наречена "Удоволствието да бъдем здрави! БЪДИ ПРОМЯНАТА!".


Написахме книгата откровено, на обикновен разбираем език, който не съдържа завоалирани научни понятия, които само пречат на хората да виждат Истината за Здравето. Искаме знанието, което имаме ние, натрупано с конкретна практика, и което може да се окаже полезно за много хора, да достигне до всеки – и до онзи, който вече знаем много, и до онзи, който прави първите си крачки към познанието за Здравето на човека.


"Нашата книга ще ви обърка, може би на места смути, в други ще ви развесели или пък въведе в дълбоки размисли за Живота, който живеем и начина по-който го живеем."


Книгата ни има една единствена цел, която се прехвърля в различни състояния, за да се затвръди. И целта е да разкаже Нашата история и Пътя на Промяната, по който поехме, благодарение на диагнозата "рак". Не се шокирайте! Да! Благодарение на рака. Всеки един от читателите с прочита на книгата разбира защо именно "благодарение на рака"...


Наша книга се роди много преди да бъде написана. Тя беше написана в съзнанието ни, в сърцата ни. Дойде време да я споделим - да проведем този дружески разговор с хората на тема Здраве. Нашата книга няма за цел да поучава, наставлява или омаловажава усилията, които хората вече полагат за своето Здраве. Нейната основна цел е да помогне на хората да повярват, че ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО.


Подходили сме към предизвикателството "болест" от наша гледна точка – такава, каквато я изживяхме ние. На места емоциите ни оказват своето влияние върху начина на изразяване. Затова и някои изразни средства или характерен тон могат да се сторят фрапиращи или твърде осъдителни. Те обаче не омаловажават значението на казаното.


Със сигурност редовете на нашата книга не пропагандират "Няма да се справя! Отказвам се!". Напротив, основната идея за нейното написване е да вдъхнови хората да повярват, че всеки един от нас може и ще се справи с предизвикателството.


Ние не говорим за оцеляване, а за Победа над болестта. Оцеляването е моментно състояние, което държи в несигурност – подтискаща и натрапваща се. Победата е състояние на пълна убеденост в стабилитета на постигнатото, благодарение на правилните усилия и конкретни резултати.


"Победата над болестта удовлетворява и подтиква към нов Живот, изпълнен с щастливо съдържание."


Докато писахме книга ни невъднъж сълзи потичаха от очите ни. Мислехме си, че сме загърбили всичко лошо и заключили в неотключващи се спомени. Не се оказахме прави. Връщайки се към първите моменти на диагнозата "рак", опитвайки се да "върнем лента" и сглобим пъзела на първите стъпки, за да напишем тази книга, ние неосъзнато осъзнахме, че споменът е някъде винаги около нас. Струва ни се често леснодостъпен и наблюдаващ ни. И в същото време осъзнахме, че това е без значение, защото ние вече не се страхуваме!


"Когато страхът разпознае твоето слабо сърце, търси да се приюти в него, за да го изсмуче и превърне в нищо... Има смисъл да се бориш... Има смисъл да се противопоставиш, да отблъснеш нападението... и като един исполин да го накараш да замълчи завинаги. Страхът се страхува от самия себе си. Той се страхува от Любовта и Вярата. Той се страхува от тези две първоисконни сили, които, често скрити, дремят в нас, за да се покажат тогава, когато бъдат предизвикани.


Това е нашата история с диагнозата "рак", която не ни обезвери, а пробуди за един по-добър, по-пълноценен и по-щастлив Живот.


Живот, предначертан от Пътя на Промяната!


Отвъд страха да не се довериш на конвенционалната медицина има път, който ни очаква, за да ни поведе към изконното човешко Здраве. Диагнозата не е присъда. Болестта не е наказание. Болестта е зов за пробуждане."


В книгата ние говорим за Промяната без излишни официалности и сложни биологично-непонятни теории. Ние говорим за Промяната с прости думи, които тя напълно заслужава, защото Промяната не е сложен процес.
Тази книга не е научен труд. Написахме я на достъпен език за всеки. Тя не съдържа сложни научни наименования, които само объркват читателя или онзи, който иска да се излекува.


Всичко, което споделяме с читателите в нашата книга, е Път на Промяната не само за хора със заболяване "рак". Всичко, което изживяхме и продължаваме да изживяваме, е помогнало на много хора да се справят не само с рака, ала и с множество други хронични болести, които, за съжаление, вече са верни спътници на хората в 21 век. Диаграмата с предполагаемото развитие на болестите е грозна и, за съжаление, вярна.


С книгата си ние не предлагаме курсове на лечение. Ние не предлагаме нищо, освен свобода на собствения информиран избор и лична отговорност за Здравето.


Ние се стараем да разкрием истината за болестите, до която не просто се докоснахме, а опознахме отблизо и разнищихме. Това бе самоцел, която ние не изоставихме нито за миг. Няма да го сторим и до послединя си дъх. Хората трябва да се познаваме с Истината. Това е наше човешко право!


Бихме били безкрайно щастливи, ако нашата книга попада в ръцете на читателите просто за превенция на здравния им статут. Читателят е здрав и иска да остане здрав. Това е прекрасно! Искрено вярваме, че читателите ще приемат нашия труд като един Съмишленик към здрав, дълъг, пълноценен и щастлив Живот! Би било чудесно всеки един от тях да предаде нататък Пътя на Промяната, по който върви и той.


Нашата книга е сбор от нашите лични знания, вяра и опит, разкази и препратки към множество книги, които ни помогнаха да тръгнем и вървим по Пътя на Промяната. Щастливи сме, че имахме честта и удоволствието да опознаем Света на Промените, благодарение на Авторите, споделили също своя опит в книги. Поклон пред наследството, което оставят след себе си в полза на човечеството.


Част от информацията в нашата книга, вероятно, ще се възприеме от читателите интуитивно, а друга може би ще им се стори, че не е за тяхното възприятие. Ние не очакваме да се съгласят с всичко. И все пак нашата книга ще ги промени. Може би просто, защото нашата история ще ги докосне със своята откровеност.
Написахме нашата книга в полза на хората, завещавайки им Здраве.


"Книгата на Ади и Милен е невероятна! Тя е пътеводител в Новата медицина. Всяка дума в тази книга е информация! Всяка дума дава надежда, че можеш да се справиш, дава кураж да тръгнеш по Пътя на Промяната! Никога не е късно." (Гергана и Васил Василеви)


"Поклон пред смелостта ви да споделите толкова лични моменти с широката публика. Знам, че е за доброто на хората! На много места, четейки, се вълнувах до сълзи. Умеете да вдъхновявате. Мисията ви е най-благородна – да споделите с хората Пътя към Здравето, който извървяхте двамата заедно с много знания, вяра и усилия на волята. (Мария Динева)


"И плаках, и се радвах. Развълнува ме искрено. Вашата книга е моята първа крачка по Пътя - моята първа книга към Промяната. (Дени Св. Симеонова)


"Времето, тези 1440 мин., е петият урок от "Уроците на рака!". Благодаря от сърце за тези 5 урока, които получаваме от всяко по-голямо сътресение в Живота. Хората трябва да знаят истината." (Анка Мильовска)

Ключови думи към статията:

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах