Сателитна станция Плана със сертификат от Световната телепорт асоциацияСтатията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Световната телепорт асоциация (World Teleport Assossation) обяви, че VIVACOM е постигнала пълно сертифициране Tier 3 за телепорт "Плана".


Това нарежда българската сателитна станция сред най-модерните съоръжения от този тип в света, като към момента само 20 телепорта имат подобен сертификат, а други 12 са в процес на оценка на качеството.
"Ние непрекъснато инвестираме в подобряване на сателитната ни инфраструктура, за да продължим да предоставяме на нашите клиенти надеждни решения за пренос на сигнал през спътник, както и да увеличим портфолиото си от услуги. Полученият сертификат е признание за положените усилия в реализирането на 7 платформи за пренос на видео към оператори в Европа, Африка, Близкият Изток и Азия", сподели Владимир Рангелов, старши мениджър "Продажби, радио и телевизионни услуги" във VIVACOM.


Процесът за получаване на сертификата е дълъг и изчерпателен, за да се гарантира неговата обективност. Телепортът трябва да отговаря на над 170 изисквания, които Световната телепорт асоциация проверява и анализира чрез одит на място.


Българският телепорт "Плана" успешно премина целия процес по сертификация Tier 3, нареждайки VIVACOM в елитния клуб на притежателите на сертифицирани телепорти, сред които са Globecomm, Elara Comunicaciones, GlobalSat, Arqiva, Eutelsat, Horizon Teleports, Media Broadcast, Signalhorn, Telenor, Telesapzio, Talia, CYTA, Batelco, и Optus.


"С гордост включваме българския телепорт "Плана" в нарастващия списък със сертифицирани телепорти", каза изпълнителният директор на Световната телепорт асоциация Робърт Бел. "Пълната сертификация осигурява независимо потвърждение на качеството на услугите, осъществявани от VIVACOM в полза на нейните клиенти, както и на перспективите на оператора в съответния регион."


Програмата за сертифициране на телепортите от Световната асоциация служи както на телепорт операторите, така и на техните клиенти, като създава обективен, прозрачен и международно приет метод за документиране на качеството на услугите към клиенти и стратегически партньори. Сертифицирането също така е надеждно средство за клиентите при избора им на доставчици на телепорт услуги и им осигурява база за оценка на съответствието между цена и качество на усугата. Списък на сертифицираните телепорти ще намерите в този линк.


За повече информация относно Програмата за сертифициране на телепорти, посетете сайта или изпратете мейл до директора по сертифициране към Световната телепорт асоциация Рандал Барни на: rbarney@worldteleport.org


За Световната телепорт асоциация


Създадена през 1985 г., Световнатата телепорт асоциация от самото й начало се фокусира върху подобряване на бизнеса със сателитни комуникации. Членове на асоциацията са най-иновативните оператори на телепорти в света - от независими до мултинационални компании, от доставчици на нишови услуги до глобални ретранслатори. Световната телепорт асоциация е посветена на защитата на интересите на телепорт операторите на глобалния телекомуникационен пазар и на насърчаването на върхови постижения в бизнес практиката, технологиите и операциите.

Ключови думи към статията:

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах