Галерия "София 79" представя изложбата IN VITRO-IN VIVO

Галерия "София 79" представя изложбата IN VITRO-IN VIVO

© Галерия София 79Съдържание от Галерия София 79. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

С благотворителна изложба-търг IN VITRO–IN VIVO обновената галерия "София 79" открива своя есенен сезон. На 30 октомври/понеделник/ от 18:30ч. тя ще очаква почитателите си за среща със съвременното изкуство в столичния хотел "Арена ди Сердика" /ул."Будапеща"2/.


"In vitro" означава "в стъкло" от латински език, а "in vivo"- "живо състояние". Според Александра Велева-Туши светът е наситен с достатъчно нередности, негативни новини и събития, за да бъдат експонирани и в изкуството. "Творците трябва по-скоро да начертават и проправят път към разрешаването на проблемите, развивайки и променяйки фокуса на мислене у хората. Затова цикълът произведения IN VITRO – IN VIVO цели да предложи нова философия и гледна точка, разделена на етапи и търсеща разумни решения", споделя авторката.


В изложбата основна роля ще има публиката, включвайки се с присъствие и участвайки в благотворителния търг, чрез който ще се набират средства за инвитро процедури в подкрепа на фондация "Искам бебе" и под надслов "Сплотени за нов живот" и по патронажа на г-жа Яна Средкова от детски развлекателен център "Плей Парк".
Материалите на творбите са чешки оловен кристал, флоатно/плоско стъкло, органични материали, мрамор, керамика и дърво. Цикълът се състои от 14 разказа, съпътствани от творби, разглеждащи създаването на живота – чрез художествени форми от стъкло и стихове, в които има и многоточия, предназначени за имената на бъдещите родени деца след провеждането на кампанията IN VITRO – IN VIVO. Фотографиите в изложбата са дело на Иван Дончев.


Творбите са изработени в България и Чехия. За реализиането на цикъла IN VITRO - IN VIVO домакини са били Арт център "Илинденци", Училището в Светле над Сазовоу, Чехия; фирмата за хай-тех кристал BOMMA, Чехия; фирма "Клер-Д", България и Нов български университет.


Събраните средства ще допринесат за създаването на повече българчета в нашата родина.
Партньори на проекта са: галерия "София 79", сдружение "Толкова близо, толкова далече" и детски развлекачелен център "Плей Парк" в подкрепа на фондация "Искам бебе".


Видео към събитието.


Видео покана.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK