IAB Bulgaria ще следи за спазването на световните стандарти в онлайн рекламата у нас

IAB Bulgaria ще следи за спазването на световните стандарти в онлайн рекламата у нас

© IAB BulgariaСтатията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Българският клон на световната организция за дигитална реклама IAB (Interactive Advertising Bureau) ще следи за налагането и спазването на новите стандарти при интернет рекламата.


Управителният Съвет на IAB Bulgaria призова всички свои членове да се съобразяват със световните норми, а на сайта на Сдружението от следващата година ще има списък с всички медии, които ги прилагат.


Новите стандарти предвиждат рекламните формати да са "по-леки", като така всяка интернет страница ще се зарежда по-бързо, а всеки един рекламен формат трябва да е създаден така, че да изглежда еднакво добре на различните видове устройства, на които се показва. Според решението на IAB категорично не се толерират натрапчивите реклами.


С разработването на тези нови стандарти IAB се фокусира върху потребителското преживяване и възможността брандовете да достигнат до всеки свой потенциален клиент по нов и по-ефективен начин.


IAB Bulgaria работи усилено за налагането на добрите практики на родния пазар, се казва в решението на УС на IAB Bulgaria, a председателят на сдружението Христо Христов е убеден, че приемането на новите стандарти ще бъде от полза и на потребителите, и на медиите, и на рекламодателите.


Макар и да е само препоръчително, прилагането на новите норми ще доведе до развитие на дигиталния пазар у нас. Всички водещи медии и рекламодатели ще се съобразят с новите стандарти на IAB, категоричен е Христов.


ЗА IAB


IAB е най-голямото глобално сдружение на технологични компании и медии, отговорни за дигиталния бизнес по света, фунциониращо в 43 държави.
Целта на сдружението е да налага стандарти в онлайн бизнеса и интерактивната реклама.
IAB Bulgaria е основано преди 9 години и към момента има близо 40 члена. Сдружението организира събития за дигитална реклама и маркетинг, провежда специализирани обучения и работи в тясно сътрудничество със световната IAB организация.

Ключови думи към статията:

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах