Най-добрите стартъпи в региона на Централна и Източна Европа ще бъдат обявени в София на 23ти ноември

Най-добрите стартъпи в региона на Централна и Източна Европа ще бъдат обявени в София на 23ти ноември

© CESAwardsСъдържание от CESAwards

Осемдесет стартиращи компании, споделени работни пространства, акселератори и инвеститори от десет държави ще се състезават на финала на петото издание на надпреварата Central European Startup Awards (CESAwards). Международната церемония се провежда за пръв път в България и ще се случи на 23ти ноември в "София тех парк". Стартъп наградите за Централна и Източна Европа са част от глобалния формат Global Startup Awards и целят да отличат настоящите и бъдещите най-успешни технологични бизнес модели на Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Австрия, Сърбия, Словения, Хърватия, Румъния и България. Инициативата в страната се организира от "Асоциацията на българските лидери и предприемачи" – ABLE.


Предстоящият международен форум ще започне с дневната конференция CEE Ecosystem Summit - нетуъркинг среща за обмен на знания и добри практики, в резултат от която ще бъде създаден и публикуван доклад за състоянието на предприемаческата екосистема в Централна и Източна Европа. Вечерта ще продължи с официална церемонията по награждаването на най-добрите стартиращи компании, отличени в дванадесет
категории. Освен признание за постигнатите успехи и положения труд, победителите ще получат възможност да участват в редица събития за предприемачество в Европа, както и шанса да се състезават на финала на Global Startup Awards в Тиендзин, Китай през 2018 г.


Най-добрите стартъпи в региона на Централна и Източна Европа ще бъдат обявени в София на 23ти ноември

© CESAwards


Участниците
В регионалния финал ще участват 12 български предствители, а именно победителите в националната надпревара CESAwards Bulgarian Finale, която се състоя на 25ти септември в Интер експо център. Българските финалисти са EuroPATC в категория "Най-голямо социално въздействие", Bee Smart Technologies в областта "Интернет на нещата", Micar Innovation като най-иновативна биотехнологична компания и Maj.io за "Най- иновативна технология в областта на изкуствения интелект". Призът в категория "Финтех стартъп" спечели Klear Lending, а за най-доброто решение за умни градове бе определена електрическата триколка на Narcine.


В категорията "Най-добър стартъп в начален етап" победителят беше Claimcompass. За най-добра акселераторска програма бяха определени Start it Smart | Pre- Accelerator, а за най-добро споделено работно пространство – Puzl Coworking. Престижната титла "Инвеститор на годината" получи фонда LAUNCHub Ventures. 30-годишният предприемач Адел Закут от Clippings.com беше отличен като "Основател на годината", а Coursedot стана българската "Стартираща компания на годината". Всички те ще се борят за титлата на регионално ниво на предстоящия финал. Миналата година на финала в Любляна българският стартъп Imagga, който разработва платформа за анализ и организация на изображения, получи международен приз в категория Изкуствен интелект.


Най-добрите стартъпи в региона на Централна и Източна Европа ще бъдат обявени в София на 23ти ноември

© CESAwards


Освен стартиращи фирми и представители на екоситемата от десетте държави, сред специалните гости и спийкъри на събитието са световно известни имена като Макс Кели - управляващ директор в акселераторска програма TechStars London; Таня Соман - инвеститор и партньор в 500Startups; Кристобал Алонсо - изпълнителен директор на Startup Wise Guys – водеща европейска акселераторска програма за стартиращи компании в сферата на софтуерната индустрия; Матео Пензо - технологичен директор във Frog Design, основател и изпълнителен директор на Frontier Conferences, съосновател на Talent Garden (споделено пространство за дигитални иноватори); и др.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK