Карго-партнер ЕООД направи първа копка на новия си логистичен център в България

Карго-партнер ЕООД направи първа копка на новия си логистичен център в България

© Карго-партнер ЕООДСъдържание от Карго-партнер ЕООД. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На 06.12. 2017г. една от големите логистични компании в Европа отбеляза старта на строежа на новия си бизнес – център в близост до летище София. Новият логистичен комплекс ще е с обща площ от 16 500 кв.м. складови пространства с капацитет 22 000 палетоместа и 2 000 кв.м. модерни офис – площи, което ще го направи един от най-големите по рода си у нас. Официалното откриване е предвидено за месец май 2018г. и в него освен обичайните товари, ще се складират още опасни, ценни, обемни, температурно контролирани пратки и товари под митнически контрол. За улеснение на настоящите си и бъдещи клиенти карго – партнер ще продължи да предлага и голям набор от допълнителни услуги като специфични софтуерни решения ( благодарение на единствената по рода си у нас система СПОТ ), онлайн наблюдение на складираната стока от типа 24 / 7, дистрибуция, етикетиране, комисиониране, обратна логистика и много други.


На церемонията "Първа копка" присъстваха Управителят на "карго - партнер" в България г – н Антон Стойков, Административният директор на Дружеството г – н Славомир Колев, както и г – н Николай Пенев – Управител на фирма "Юнг", изпълнител на строителните дейности.


По време на събитието Антон Стойков сподели, че от създаването си през 2003г. до сега карго – партнер ЕООД бележи ежегодни ръстове и естественото продължение на това развитие е отделянето на компанията в модерен и самостоятелен логистичен комплекс. " Благодарение на работата ни имаме възможност всеки ден да се радваме на постигнатото развитие, което определено ни дава поводи да се усмихваме: през последните 5 години имаме почти постоянен ръст от приблизително 30% на годишна база.


Изграждането на новия ни логистичен център е поредното голямо предизвикателство пред нас, в което влагаме не само парични средства ( над 30 000 000 лв. ред.бел.), но и много усилия от страна на екипите ни в България и Австрия. Планираме новата ни база, също както и досегашните ни представителства, да бъде сертифицирана по стандартите TAPA, HACCP, GDP, ISO и AEO, като с това ще се опитаме още веднъж да докажем високото качество на всички, предлагани от карго – партнер по света услуги. По този начин искаме да затвърдим силните си позиции в бранша и да продължим да бъдем основен и предпочитан 3PL доставчик в региона и Европа. Лично аз се ангажирам да предлагаме не просто складиране, а цялостно, комплексно обслужване за всички, които ни се доверят".


"Предимствата от изграждането на новия ни логистичен център ще са не само за нашите клиенти, но и за служителите в компанията. Усилията на целия мениджърски екип са насочени към това "карго-партнер" да продължи да бъде отлично работно място в нашия бранш. Вярваме че всички колеги ще бъдат още по – мотивирани от приятната работна среда, която планираме да организираме специално за екипа ни в България. В крайна сметка и в нашия бизнес човешкият фактор е най – важен и искаме да му отдадем подобаващо уважение с преместването ни в собствения ни бизнес – център" добави Славомир Колев.


Изграждането на модерния комплекс е част от глобалната стратегия на "Карго-партнер" Гмбх за разрастване и стабилизиране на позициите си в цяла Европа. Към настоящия момент холдингът строи собствени бази и в други ключови държави като Австрия, Германия и Словения. Всички те са планирани за завършване с най – модерни производствени технологии и разбира се единствено с качествени материали, изцяло екосъобразни и отделящи минимално количество въглеродни емисии.


"Карго-партнер" ЕООД е част от австрийската компания със същото име, създадена и установена във Виена (Австрия ). Фирмата е специализирана в глобалната логистика и доставка на стоки по въздух, суша и вода. Управлява над 120 собствени офиса в повече от 30 държави по целия свят. Отговорни за ежедневното организиране на доставките и складирането на пратките са почти 3000 служители. В България Дружеството присъства от 2003г. и към настоящия момент разполага с Централен офис в София, две по – малки представителства във Варна и Пловдив, както и отделен склад в Нови Хан.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK