АББ и Формула Е пишат заедно бъдещето на електрическата мобилност

Улрих Шписхофер и Алехандро Агаг

© АББ

Улрих Шписхофер и Алехандро АгагСъдържание от АББ. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

АББ и Формула Е се обединяват в революционно партньорство за каузата на електрическата мобилност за едно устойчиво бъдеще. От първото си състезание в Пекин през септември 2014 г. насам, Формула Е се е утвърдила като изцяло електрическия международен моторен спорт номер едно. В следващия етап на развитие световният лидер в иновативните технологии АББ добавя своето име, иновации и технологично лидерство към сериите, които вече ще бъдат известни под името "ABB FIA Formula E Championship."


Със своя ненадминат експертен опит в електрификацията и лидерство в решенията за зареждане на електромобили, АББ е идеалният индустриален партньор за Формула Е. Формула Е служи като конкурентна платформа за разработване и изпитване на свързани с електрическата мобилност технологии за електрификация и дигитализация, подпомагайки усъвършенстването на дизайна и функционалността на електрическите превозни средства и инфраструктура, както и свързаните с тях дигитални платформи. Обединявайки сили, АББ и Формула Е ще бъдат идеално позиционирани да продължат да тласкат границите на електрическата мобилност отвъд възможното.


"Изключително се вълнуваме да сключим партньорство с Формула Е в името на бъдещето на електрическата мобилност," заяви изпълнителният директор на АББ Улрих Шписхофер. "Днес се обединяват два пионера. АББ и Формула Е са естествено подходящи един за друг партньори в челните редици на най-новите технологии в сферата на електрификацията и дигитализацията. Заедно ние ще напишем следващия етап от тази вълнуваща спортна дейност и ще насърчим високоефективните отбори. Заедно, ние ще напишем бъдещето – с всяко едно наелектрилизиращо състезание."


Алехандро Агаг, основател и изпълнителен директор на Формула Е, сподели: "Днес е исторически ден за Формула Е и за мен е чест да приветствам световния технологичен лидер АББ като генерален спонсор на Формула Е, с тяхната забележителна история и експертен опит в областта на електрификацията и дигиталните технологии. И двете ни компании са синоним на тласкането на границите отвъд възможното. Като партньори, ние заедно ще демонстрираме революционни технологии в световен мащаб на фенове и потребители, които следят Шампионата ABB FIA Formula E Championship."


В качеството си на световен лидер в инфраструктурата за електрически автомобили, АББ предлага пълна гама решения за зареждане на електромобили, електрически и хибридни автобуси, както и решения за електрификация на кораби и железопътни линии. АББ навлезе на пазара за зареждане на електромобили през 2010 година, а днес вече разполага с бързо разрастваща се глобална инсталирана база от над 6 000 бързи зарядни станции.


АББ и Формула Е пишат заедно бъдещето на електрическата мобилност

© АББ


Относно Шампионата ABB FIA Formula E
Шампионатът ABB FIA Formula E Championship е серията градски състезания за електромобили на Международната автомобилна федерация и първата в света международна категория за изцяло електрически едноместни автомобили в моторните спортове. Формула Е довежда наелектрилизиращ екшън на колела във водещите градове в света, състезавайки се на фона на емблематични градски силуети като Ню Йорк, Хонг Конг, Париж и Цюрих.


Четвъртото издание на сериите ще представи 10 отбора и 20 шофьора, състезаващи се в 11 града на общо пет континента в борбата за титлата Шампион на АББ Формула Е. Следващото състезание ще се проведе в Маракеш на 13-ти януари, като шампионатът за 2018 г. ще приключи през месец юли.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK