Huawei Mate 10 Pro: Висококачествено Hi-res аудио със смартфон

Huawei Mate 10 Pro: Висококачествено Hi-res аудио със смартфон

© HuaweiСъдържание от Huawei

Смартфоните почти изцяло са заменили музикалните плеъри. Има много причини смартфонът да е най-удобното и практично решение за феновете на музиката. Вече не е нужно да зареждаме отделно устройство или да носим със себе си още нещо. Големият тъч скрийн е много по-удобен за употреба. Смартфонът ни позволява лесно да използваме приложения и сайтове за музика. Но не всички знаем, че не всички смартфони са създадени еднакви по отношение на качеството на звука. Huawei Mate 10 Pro предлага висококачествено аудио (full Hi-Res), за да оптимизира максимално нашето аудио изживяване.


Качество по-добро от дисковете
Най-разпространеният музикален формат онлайн в последните години е MP3. Днес практически всяко устройство може да възпроизвежда този формат. MP3-те са толкова известни благодарение на удобството и възможността за голямо компресиране. Въпреки това, технологията се е развила. Смартфоните имат много повече памет в сравнение с първите MP3 плеъри. Няма нужда от компромис. MP3 форматът предлага така наречената компресия със загуба на качество (lossy compression), при което крайният резултат е с по-ниско качество, от това, давано от едно CD например. Huawei Mate 10 Pro ни позволява да пускаме музикалните файлове във висококачествен High-Res аудио формат, така че песните имат студийно качество, значително по-добро от дисковете.


Huawei Mate 10 Pro: Висококачествено Hi-res аудио със смартфон

© Huawei


Какво е High-Res аудио?
За да съхрани звук във файл, аналоговият сигнал трябва да бъде преобразуван в цифров вид. Точният начин за възпроизвеждане на звуковата вълна зависи от два параметъра – дълбочина на бита и честота на семплиране. Първият параметър определя колко различни нива на амплитуда могат да се пресъздадат, увеличавайки динамиката на звука. Вторият параметър определя през каква стъпка се прави цифровизирането, което определя колко точно формата на цифровизирания сигнал се доближава до тази на оригиналния. Качеството на стандартния диск е 16-bit/44.1 kHz. MP3 качеството е лимитирано от компресията със загуба – файлът е по-малък, защото част от информацията липсва.


Файл с повече от 16-bit/44.1 kHz е с висока резолюция или High-Res аудио. Досега за висококачественото студийно аудио се считаше 24-bit/192kHz. Huawei Mate 10 Pro надскача тези параметри, предлагайки 32 bit/384kHz файлове. Това качество надвишава дори най-качествените устройства за възпроизвеждане на аудио.


Hi–Res Audio слушалки в пакета
Huawei Mate 10 Pro идва с Hi-Res Audio-съвместими слушалки, които се свързват през най-новия USB-C порт. Ако предпочитаме да използваме свои безжични слушалки, технологиите aptX HD и LDAC HD Audio ще ни гарантират максимално качество на звука.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK